Times of Suriname

Duizenden autobanden gedumpt in Saramaccak­anaal

-

SARAMACCA - Al maanden worden er autobanden van bandenzake­n in de omgeving Leiding 7B en Commissari­s Weytingweg in het Saramaccak­anaal gedumpt. Volgens districtsc­ommissaris (dc) van Saramacca-Noordwest, Sarwankoem­ar Ramai, neemt hij deze situatie heel ernstig, omdat de milieuscha­de heel groot is in de omgeving.

Volgens Gillion Wielzen, hoofd van de afdeling Milieu Politie heeft het team een persoon achterhaal­d die zich schuldig zou hebben gemaakt aan het dumpen van de autobanden.

De dc zegt dat de mensen los van het dumpen van autobanden, die ook verbranden. “Dit is zeer gevaarlijk voor de mensen in de omgeving.” Verder zegt de dc dat het commissari­aat besloten heeft om meerdere actoren in te zetten bij het onderzoek. Sharma Soeknandan, eigenaar van bejaardenh­uis ‘Apna Ghar’, tevens bewoner heeft op eigen initiatief de banden uit het kanaal laten weghalen en op de berm laten plaatsen.

Het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG), het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie (OWT&C) en de Milieu Politie hebben per direct een aanvang gemaakt om de gevaarlijk­e situatie daar aan te pakken. Volgens de dc zal het ongeveer twee weken duren, voordat de plek weer netjes is.

Op dit moment is OWT&C al bezig om de afvoer in orde te maken en om alle afval te verwijdere­n uit de rioleringe­n. Verder zegt Ramai dat zulke zaken gevoelig zijn, vandaar dat het commissari­aat besloten heeft om een team samen te stellen. “De situatie die we daar aantroffen, is een waarbij wij als instanties per direct moesten ingrijpen.” Het BOG heeft aan het team adviezen meegegeven en zegt dat het afval binnen korte tijd opgeruimd moet worden.

Verder geeft hij aan dat het commissari­aat bezig is met verdere onderzoeki­ngen. “Het team moet nog afstemmen waar de banden zullen worden gedumpt”, aldus Ramai.

MTP

 ??  ?? De aangetroff­en autobanden in de omgeving van Leiding 7B langs het Saramaccak­anaal. (Foto: DC Noord- West)
De aangetroff­en autobanden in de omgeving van Leiding 7B langs het Saramaccak­anaal. (Foto: DC Noord- West)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname