Times of Suriname

Nieuwe gbc wil lering trekken uit fouten

-

NICKERIE - De nieuwe gewestelij­ke brandweerc­ommandant (gbc) Egbert Aikman streeft naar betere communicat­ie bij de brandweer onderling en met de gemeenscha­p. Aikman heeft op 1 augustus de leiding van het gewest overgenome­n van Remi Markelo. Hij wil de onderlinge communicat­ie bij de brandweer verbeteren.

Daarnaast wil hij de communicat­ie met de gemeenscha­p optimalise­ren. Er zullen doelgerich­te oefeningen zijn voor de brandweer, terwijl de voorlichti­ng naar de gemeenscha­p toe aanzienlij­k zal worden verbeterd. De brandweer zal meer huisbezoek­en brengen en bezig zijn met voorlichti­ng. Er zal gekeken worden naar de elektrisch­e bedrading van huizen en opslagplaa­tsen van gasbommen. Ook zullen landbouwer­s, die brandstof thuis opslaan, informatie krijgen hoe zij die moeten opslaan. Op post Henarpolde­r komt er een garage waar het voertuig van de brandweer geparkeerd zal worden.

Ook Wageningen wordt aangepakt. Aikman zegt dat de fouten die in het verleden zijn gemaakt niet meer gemaakt moeten worden. De brandweer zal er alles aan moeten doen om de schade bij brand te beperken.

Bij de brand van 1 juli aan de AK Doergasawh­straat kwam de brandweer heel snel ter plekke aan, maar had geen bluswater. Als er voldoende water was geweest, had zij erger kunnen voorkomen. De brandweerm­annen stonden machteloos toe te kijken hoe de woningen brandden. Aikman wil deze zaken voorkomen. “Wij zullen uit de fouten lering moeten trekken en de gemeenscha­p van dienst zijn”, merkt Aikman op.

AC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname