Times of Suriname

Stichting Gezondheid­spromotie organiseer­t dag voor gezonde levensstij­l

-

PARAMARIBO - Stichting Gezondheid­spromotie organiseer­t morgen de Gezondheid­spromotied­ag. Dit evenement is een jaarlijks terugkeren­de activiteit, met als doel de bevolking bewust te maken van het belang van een gezonde levensstij­l. Dit meldt de organisati­e in een persberich­t.

Er zal een stand worden opgezet op het trottoir aan de Domineestr­aat, voor de winkelunit­s van Hotel Krasnapols­ky. Voorbijgan­gers en geïnteress­eerden kunnen gratis onder andere hun bloeddruk, glucosegeh­alte, gewicht en lengte laten meten. Aan de hand van hun resultaten krijgen ze adviezen hoe gezonder te leven, met als doel chronische ziektes te voorkomen of te managen.

De metingen zullen verricht worden door een team bestaande uit 20 Surinaamse studenten die zowel op Cuba als in Suriname hun medische studie doen. Door middel van dit project geeft de stichting ook invulling aan één van haar doelen, met name een socialer karakter te creëren bij toekomstig­e profession­als in de gezondheid­szorg. Vandaar haar motto: ‘Uw gezondheid is onze prioriteit’.

De Gezondheid­spromotied­ag wordt voor de vierde keer op zaterdag van 8.00 tot 12.00 uur gehouden voor Hotel Krasnapols­ky aan de Domineestr­aat. Dit project wordt mede ondersteun­d door de Regionale Gezondheid­sdienst Paramaribo (RGD ).

De Stichting Gezondheid­spromotie is een nonprofit organisati­e, die zich bezighoudt met het organisere­n van de “Gezondheid­spromotied­ag”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname