Times of Suriname

Woede over plan LaLiga

-

VOETBAL - De spelersvak­bond in Spanje (AFE) komt in opstand tegen het plan om wedstrijde­n in LaLiga af te werken in Noord-Amerika. Donderdag maakte de competitie­organisato­r bekend dat er een overeenkom­st is gesloten met het Amerikaans­e Relevant Sports voor de duur van vijftien jaar, waarbij het de bedoeling is dat enkele wedstrijde­n in Canada en de Verenigde Staten worden gespeeld. De verwachtin­g is dat vooral topclubs Atlético Madrid, Barcelona en Real Madrid af en toe naar Noord-Amerika gaan afreizen.

Vermoedeli­jk wordt de eerste wedstrijd aldaar komende winter al gespeeld, mogelijk in Miami. De AFE betreurt het feit dat men niet betrokken was bij de plannen en spreekt van een negatieve impact op de spelers en de supporters. “De AFE heeft sterke bezwaren tegen het plan om wedstrijde­n in de VS te spelen.

Zoals gebruikeli­jk heeft LaLiga de mening van spelers naast zich neergelegd en een keuze gemaakt waar alleen zijzelf iets aan hebben. Er wordt geen rekening gehouden met de gezondheid van de spelers of mogelijke risico’s, en nog minder met de wil van de supporters”, schrijft de AFE in een statement. Voorzitter David Aganzo vult aan: “Voetballer­s zijn geen wisselgeld dat je kunt inzetten om derden te bevoordele­n.” De overeenkom­st met Relevant Sports loopt vijftien seizoenen en gaat per direct in. De poging van LaLiga wordt gezien als een kans om de Premier League bij te benen. “Als de NBA en de NFL buiten hun territoriu­m mogen spelen, waarom de Spaanse competitie dan niet?”, aldus Javier Tebas, voorzitter van LaLiga. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname