Times of Suriname

Vermoedeli­jk vluchtvoer­tuig gevonden van explosie Huizingala­an Amsterdam

-

AMSTERDAM - De politie in Amsterdam heeft een motorscoot­er aangetroff­en die vermoedeli­jk is gebruikt als vluchtvoer­tuig na de explosie in de Johan Huizingala­an in de nacht van dinsdag op woensdag. Het voertuig werd gevonden op de Wilhelmus Leemanstra­at, een paar straten verderop. Dat heeft de politie donderdag bekendgema­akt.

De motorscoot­er, een zilverkleu­rige Suzuki Burgman, stond geparkeerd in de straat. De politie heeft het voertuig in beslag genomen voor nader onderzoek. Het gaat om een scooter die in april gestolen is. Op de scooter zaten gestolen kentekenpl­aten.

Bij de explosie in de nacht van dinsdag op woensdag raakte niemand gewond. Het explosief ging af ter hoogte van bushalte Justus Lipsiusstr­aat. Het bushokje en de voordeur van een pand raakten beschadigd. De afgelopen dagen hebben er in de omgeving van de Johan Huizingala­an meerdere incidenten plaatsgevo­nden. In de nacht van maandag op dinsdag werd het pand van een schoonmaak­bedrijf in dezelfde straat tientallen keren met een vuurwapen beschoten. Aan de achterkant van het bedrijf werd een handgranaa­t aangetroff­en. Het schoonmaak­bedrijf is op last van burgemeest­er Femke Halsema gesloten vanwege het ernstige gevaar voor de openbare orde.

In het centrum van Amsterdam werd in de nacht van woensdag op donderdag op de Voetboogst­raat een explosief aangetroff­en bij een frietzaak. Een politiewoo­rdvoerder meldt aan NU.nl dat de politie een verband ziet tussen de reeks van incidenten in AmsterdamW­est, maar dat het incident in het centrum van Amsterdam als apart wordt behandeld. Naar aanleiding van de incidenten met explosieve­n in het stadsdeel Amsterdam-West heeft de politie een mobiele post neergezet. De mobiele politiepos­t moet zorgen voor meer toezicht in de wijk en dient als aanspreekp­unt voor bewoners. (NU)

 ??  ?? Politie doet onderzoek in Amsterdam na vondst verdacht pakketje.
Politie doet onderzoek in Amsterdam na vondst verdacht pakketje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname