Times of Suriname

Wall Street omhoog op hoop handelsfro­nt

-

NEW YORK De aandelenbe­urzen in New York openden donderdag naar verwachtin­g hoger, na de minnen een dag eerder. Beleggers verwerken onder meer hoopgevend­e ontwikkeli­ngen over verlichtin­g in de handelsoor­log tussen de Verenigde Staten en China. Verder wordt met veel interesse gekeken naar beter dan verwachte cijfers van winkelgiga­nt Walmart. China en de VS gaan weer voorzichti­g met elkaar praten. De Chinese viceminist­er van Handel reist eind augustus af naar de VS voor handelsges­prekken. De onderhande­lingen vinden nog niet op het hoogste niveau plaats. Het beurssenti­ment wordt ook gesteund door een stabiliser­ing van de Turkse lira. De koersduike­ling van de munteenhei­d en de mogelijke gevolgen daarvan hielden de markten de afgelopen dagen in hun greep. Bij de bedrijven kwam Walmart met sterke cijfers. De supermarkt­keten verhoogde ook zijn vooruitzic­hten voor het lopende jaar. Het aandeel ging in de voorbeursh­andel flink omhoog. Ook andere retailbedr­ijven kunnen meebewegen met Walmart. Warenhuisk­eten JC Penney presenteer­de echter een groter dan verwacht verlies en kan rekenen op een afstraffin­g op de beurs.

Ook Cisco Systems kwam met cijfers. De producent van netwerkapp­aratuur kijkt terug op zijn hoogste kwartaalom­zet ooit en kan daarmee rekenen op een positieve dag op de beurs. Nabeurs openen twee chipbedrij­ven de boeken, te weten Nvidia en Applied Materials.

Tesla staat zoals vaker de laatste tijd ook weer in de belangstel­ling. Toezichtho­uder SEC zou de maker van elektrisch­e auto’s hebben gedagvaard. De beurswaakh­ond zou om meer informatie hebben gevraagd over de tweets van topman Elon Musk over het van de beurs halen van het bedrijf. Daarnaast verscheen er een positief verslag van een analist over de productie van de Model 3 na een bezoek aan de Teslafabri­ek in Fremont.

Verder zou Amazon bezig zijn met het optuigen van een vergelijki­ngssite van Britse verzekerin­gen. Amazon wordt ook in verband gebracht met een overname van bioscoopke­ten Landmark Theatres.

Symantec kan een koersspron­getje maken. Het activistis­che hedgefonds Starboard dat een belang heeft van bijna 6 procent in het cyberbevei­ligingsbed­rijf heeft aangedrong­en op wijziginge­n bij Symantec. De Dow-Jonesindex eindigde woensdag 0,5 procent lager op 25.162,41 punten. De brede S&P 500 zakte 0,8 procent tot 2818,37 punten en de technologi­egraadmete­r Nasdaq verloor 1,2 procent tot 7774,11 punten. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname