Times of Suriname

Schotse ontdekt dat vermiste geliefde in VS met ander is getrouwd

-

VS - De Schotse behanger Malcolm McGregor uit Motherwell leek van de aardbodem verdwenen toen hij in juli niet terugkeerd­e van een driedaags bezoekje aan een familielid. Zijn partner gaf hem op als vermist. Groot was de verbazing toen haar jeugdliefd­e ruim 7000 kilometer verderop opdook. Compleet met nieuwe echtgenote. Malcom had zelf al contact opgenomen met de politie in Schotland, die zijn auto bij het huis van zijn zus hadden aangetroff­en, om te melden dat hem niets mankeerde. De politie staakte daarop de zoekactie, maar de ongeruste Cheryl Cowie wist nog niet wat haar te wachten stond.

Nog steeds in de veronderst­elling dat de man, met wie ze twee kinderen heeft, vijftig kilometer verderop bij zijn familielid verbleef, wist Cheryl niet wat ze zag toen op Facebook foto’s van Malcolm en zijn nieuwe liefde Bell Valek opdoken.

De Schot, met wie ze al 27 jaar een stel vormt, bleek in het vliegtuig naar het Amerikaans­e Utah te zijn gestapt om daar stiekem te trouwen met de Amerikaans­e die hij via Facebook had leren kennen. Cheryl zou Malcolm ooit hebben geconfront­eerd met een berichtje op zijn telefoon, waarin “Ik mis je lieveling” stond. De afzender had een Amerikaans nummer. “Verkeerd nummer”, zou de behanger toen hebben geantwoord.

Een kennis van Malcolm zegt aan The Scottish Sun dat Malcolm en Bell mogelijk al twee jaar contact via Facebook met elkaar hadden. Hij gebruikte hier vermoedeli­jk een ander profiel voor. Malcolm en de mormoonse Bell zagen elkaar pal voor het huwelijk wellicht voor het eerst.

Bells dochter meldde in juni op Facebook dat haar paspoort in orde was. Op de vraag waar ze naartoe ging, antwoordde ze: “Schotland”. Of Bell en haar kinderen werkelijk naar Schotland verkassen, blijft onduidelij­k. Cheryl, Malcolm en Bell doen er het zwijgen toe. (AD)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname