Times of Suriname

DNA huldigt sporters voor internatio­nale prestaties

-

PARAMARIBO - De Nationale Assemblee en de Surinaamse Postspaarb­ank (SPSB) hebben een aantal sporters, die internatio­naal goede prestaties hebben geleverd, in de bloemen gezet. “Een regen van medailles”, zegt DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Alle sporters kregen van DNA een waardebon van SRD 1.000 om inkopen te doen bij een sportzaak, terwijl de SPSB voor elk een spaarreken­ing opende met een eerste inleg van SRD 1.000.

“Het andere wat ik wil doen, is u vragen om verder te gaan met wat u doet, maar ook inderdaad te beseffen dat u een voorbeeld bent voor andere jongeren”, sprak Geerlings-Simons de sporters toe. “U bent ook een ambassadeu­r van Suriname, want als u naar het buitenland gaat en u heeft gewonnen, dan draagt u uw land uit.”

De sporters werden in de vergaderza­al van het parlement ontvangen, waar zij een daverend applaus kregen van de leiding van het parlement en enkele DNAleden, waaronder die van de commissie Onderwijs. Na de formalitei­ten werden zij getrakteer­d op een hapje en een drankje en konden zij in ontspannen sfeer met elkaar en de parlementa­riers van gedachten wisselen. Geerlings-Simons praat over een gebaar dat het parlement namens het volk van Suriname doet. “De Nationale Assemblee vertegenwo­ordigt het volk van Suriname in al zijn geledingen. En het is op zijn plaats in de fase van ontwikkeli­ng waarin ons land zich bevindt onze sporters, die onder moeilijke omstandigh­eden prestaties neerzetten, te eren. Ook om andere jonge mensen te stimuleren om te zien dat als je iets wilt bereiken je dat wel kunt”, aldus de DNA-voorzitter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname