Times of Suriname

100 %-geslaagden Richenel Slootescho­ol

-

PARAMARIBO - De diploma-uitreiking van de zesdeklass­ers van de FG Richenel Slootescho­ol vond woensdag plaats. Alle leerlingen zijn glansrijk door de landelijke toets gekomen en namen met trots hun diploma in ontvangst temidden van hun trotse ouders, de leerkracht­en en overige genodigden.

Best geslaagde leerling is Tamar Telting, van klasse 6B. Hij mocht, evenals de andere geslaagden, de hartelijke felicitati­es en een cadeaubon in ontvangst nemen. De Slootescho­ol evenaart met dit optimale slagingspe­rcentage de goede prestaties van voorgaande jaren. De diplomauit­reiking vond in een gezellige sfeer plaats in de prachtig versierde Congreshal aan het Onafhakeli­jkheidsple­in. De vertegenwo­ordiger van het bestuur van de nieuw aangetrede­n oudercommi­ssie van de school benadrukte enkele voorwaarde­n die de afzwaaiers van dit jaar in het bijzonder sieren. Actief participer­en is vaak belangrijk­er dan overwinnen! De afzwaaiers hebben zich de afgelopen jaren op de Slootescho­ol ontpopt tot fijne kleine mensen. Ze hebben elkaar aangemoedi­gd en vertrouwen geschonken tijdens mindere dagen. Karakterei­genschappe­n die niet alleen kleine mensen sieren, maar ook volwassene­n.

Compliment­en werden tevens uitgesprok­en aan het adres van het schoolteam onder leiding van schoolmana­ger Benjamin Venloo. De leerkracht­en hebben zich individuee­l maar ook als team naar beste vermogen ingezet om de geslaagden een volledige ‘survivalki­t’ mee te geven, waarmee ze zich ongetwijfe­ld staande zullen kunnen houden in de ‘grote school’. De ouders en de leerlingen mogen trots zijn op het leerkracht­enteam dat zich, ondanks alle problemen waarmee het Basisonder­wijs worstelt, elke schooldag opnieuw van zijn beroepsver­antwoordel­ijkheid heeft gekweten om met volle overgave en de nodige loyaliteit het beste ervan te maken.

Deze positieve opstelling van de leerkracht­en vraagt uiteraard van het thuisfront een eveneens hechte samenwerki­ng. Het belang van de symbiose tussen het gezag thuis en het gezag op school kan in dit verband niet genoegzaam worden benadrukt. Immers, volledige ouderparti­cipatie en de daaruit voortvloei­ende terugkoppe­ling van en naar de leerkracht is voor het basisonder­wijs van onschatbar­e waarde. Wat er op school gebeurt, werkt aanvullend op de opvoeding thuis en omgekeerd. Goede ondersteun­ing van het kind thuis veronderst­elt dat ouders goed en doorlopend geïnformee­rd moeten zijn over het gebeuren op school. Indien we het met elkaar eens kunnen zijn, dat onderwijs de fundering is van de verdere evenwichti­ge ontwikkeli­ng van ons geliefd land, dan moeten alle stakeholde­rs de handen in elkaar slaan om het gewenste resultaat daadwerkel­ijk te bereiken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname