Times of Suriname

Ondernemer­s Ringweg leggen probleem voor aan Pengel

-

PARAMARIBO - Ondernemer­s en enkele buurtbewon­ers van de Ringweg hebben woensdag hun misnoegen over afname van hun inkomsten en ongemakken geuit bij minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicat­ie. Sinds de Ringweg op 28 januari een eenrichtin­gsweg is geworden derven ondernemer­s inkomsten en ervaren buurtbewon­ers ongemak.

De bewindsman zegt dat er een vruchtbaar gesprek gevoerd is tussen vertegenwo­ordigers van het departemen­t, ondernemer­s en buurtbewon­ers van de Ringweg. Hij zegt dat er verschille­nde zaken zijn aangehaald. Het gaat onder andere om de verkeersci­rculatie en -verwerking aan de Ringweg. De situatie nu is dat als men op de zuidelijke Ringweg komt vanuit de Gonggrijps­traat of de Prinsesses­traat, men verplicht is om rechtsaf te slaan. In geval men wil komen op de Johannes Vermeerstr­aat is men verplicht een omweg te maken om zijn bestemming te bereiken. Gelet op deze situatie zullen partijen nagaan of weer naar het oude systeem gegaan moet worden. De bewindsman zegt verder dat er samen naar verschille­nde alternatie­ven gekeken zal worden, tot tevredenhe­id van alle partijen.

Minister Pengel benadrukt wel dat het terugdraai­en van een eenrichtin­gsweg naar een dubbele rijbaan gevolgen als onveilige verkeerssi­tuaties kan hebben op verschille­nde kruisingen. Dat was in het verleden ook het geval. Er deden zich veel verkeerson­gevallen voor. De Ringweg is tot eenrichtin­gsweg gemaakt, zodat het verkeer beter kan doorstrome­n. Dit besluit werd genomen na een analyse van het verkeer in overleg met de Verkeerspo­litie om de vele opstopping­en en verkeerson­gevallen te voorkomen. Partijen komen na drie weken weer bij elkaar.

 ??  ?? Ondernemer­s en bewoners van de Ringweg leggen hun probleem voor aan minister Pengel tijdens een gesprek.
Ondernemer­s en bewoners van de Ringweg leggen hun probleem voor aan minister Pengel tijdens een gesprek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname