Times of Suriname

Extra aanpak hangjonger­en in vakantie

-

PARAMARIBO - De politie zal in de vakantie extra controle uitvoeren in volksbuurt­en waar er veel hangjonger­en zijn. Het is bewezen dat jongeren in de vakantie vaak tot in de late uren drugs en alcohol gebruiken op hoeken van straten. Dit gedrag kan vaak leiden tot het plegen van strafbare feiten, zegt Milton Bisschop, hoofd Voorlichti­ng van de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname.

Volgens Bisschop zijn er in de afgelopen jaren vooral in de vakantie jongeren opgepakt voor het gebruik van sukru, xtc, marihuana en hasj. Deze jongeren waren in de leeftijdsc­ategorie tien tot en met vijftien jaar. “Jongeren gaan in de vakantie vaak op straat in groepjes en daar komt het meeste drugs- en alcoholgeb­ruik voor. Dit soort gedrag kan leiden tot het plegen van strafbare feiten zoals roof, mishandeli­ng en seksueel misbruik. Het is daarom belangrijk dat de gemeenscha­p een steentje bijdraagt als men merkt dat jongeren zich schuldig maken aan deze feiten”, zegt Bisschop.

Volgens hem is de afdeling Jeugdzaken de afgelopen maanden druk bezig geweest met het bewustword­ingscampag­ne voor ouders en jongeren, omtrent het gebruik van drugs en alcohol. Bisschop geeft aan dat aan het einde van het jaar uit de cijfers van het Korps Politie Suriname zal blijken of de voorlichti­ng van nut is geweest voor de jongeren. MW

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname