Times of Suriname

Minister Juspol brengt werkbezoek aan Merian en Snesikondr­e

-

PARAMARIBO - Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol) heeft een werkbezoek gebracht aan de Merian-mijn van Newmont Suriname en Snesikondr­e in Oost-Suriname. In het kader van een overeenkom­st tussen Newmont Suriname en het Ministerie van Justitie en Politie, is er dinsdag een voertuig overgedrag­en aan het ministerie. Dit voertuig zal worden ingezet voor politiezor­g in de gebieden in en rondom de Merian-locatie. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

De justitiemi­nister kreeg bij de eerste stop in Merian een rondleidin­g in de goudmijn. Hierna werden er gesprekken gevoerd met de leiding van Newmont Suriname. De delegatie begaf zich na dit gesprek naar de politiepos­t te Snesikondr­e, waar de minister zich liet informeren over de politiezor­g in dat gebied en sprak met dienstdoen­de politieamb­tenaren.

Zowel de minister

als

de korpschef heeft de knelpunten van de post te Snesikondr­e vernomen van de agenten. Tijdens dit onderhoud gaf de Senior Director External Relations van Newmont Suriname, Albert Ramdin, aan samen met de ministerie­s van Natuurlijk­e Hulpbronne­n, Regionale Ontwikkeli­ng en Justitie en Politie te werken aan een duurzame ontwikkeli­ng van de regio en de collectiev­e aanpak van de problemen van de politiepos­t van Snesikondr­e.

Newmont Suriname heeft al op verschille­nde gebieden zijn ondersteun­ing gegeven aan het ministerie, waaronder het facilitere­n van de politie-eenheid in en rondom het Merian- gebied en het renoveren van de politiepos­t te Snesikondr­e.

De Security van Newmont Manager Suriname Alexandru Cocuz overhandig­de de sleutels van de Ford Ranger aan minister Stuart Getrouw, die deze vervolgens overhandig­de aan korpschef Prade. De delegatie van het Ministerie van Justitie en politie bestond verder uit de directeur Operatione­le Diensten Lucretia Redan en luitenant-kolonel Danielle Veira, directeur van het directoraa­t Nationale Veiligheid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname