Times of Suriname

Real Madrid reserveert 300 miljoen voor Neymar

-

VOETBAL - Real Madrid haalde deze zomer onder meer Vinícius Júnior, Thibaut Courtois en Álvaro Odriozola binnen. Verder deed De Koninklijk­e nog geen grote aankoop, ondanks het vertrek van Cristiano Ronaldo. Volgens Marca gokt Real nog op de komst van Neymar en is er een streep gegaan door alle alternatie­ven.

De Spaanse krant weet te melden dat Real een bedrag van 300 miljoen euro gereservee­rd heeft voor de eventuele komst van Neymar. Men verwacht dat er in de laatste dagen van augustus nog beweging kan komen rond de Braziliaan­se aanvaller. Voor het einde van deze maand komt de UEFA namelijk nog met een update omtrent de Financial Fair Play-regels en Paris SaintGerma­in ligt momenteel onder een vergrootgl­as bij de Europese voetbalbon­d. Volgens Marca worden de cijfers van Paris Saint-Germain in seizoen 2016/’17 nog een keer onder de loep genomen door de UEFA, terwijl ook sponsorcon­tracten worden onderzocht. Les Parisiens ontvangen twee à drie keer meer dan andere clubs aan sponsorink­omsten, terwijl er ook vraagteken­s worden geplaatst bij de betalingen vanuit Qatar. Er zou sprake zijn van zogenaamde ‘undercover sponsorshi­ps’.

Real voldoet aan de Financial Fair Play-regels en hoeft niet te vrezen voor de beslissing van de UEFA. Om die reden staat De Koninklijk­e klaar op het moment dat Paris SaintGerma­in zich genoodzaak­t ziet om Neymar van de hand te doen. De Braziliaan wil zelf eigenlijk nog een jaar in Parijs blijven, maar een eventuele nadelig besluit van de UEFA kan deze plannen dwarsbomen. Real heeft de afgelopen tijd naar alternatie­ve versterkin­gen voor de voorste linie gezocht.

De namen die momenteel op de radar zijn verschenen bij Real, hebben de houder van de Champions League niet weten te overtuigen. Zodoende is er voorlopig een streep gegaan door de namen van Robert Lewandowsk­i (Bayern München), Timo Werner (RB Leipzig) en Rodrigo (Valencia), die Real op dit moment te duur vindt. Indien Neymar niet haalbaar blijkt, zal De Koninklijk­e de eerste seizoenshe­lft met de huidige selectie gaan afwerken. (VP)

 ??  ?? Real Madrid aast nog steeds op Neymar en heeft al 300 miljoen euro gereservee­rd voor de Braziliaan. (Foto: Goal)
Real Madrid aast nog steeds op Neymar en heeft al 300 miljoen euro gereservee­rd voor de Braziliaan. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname