Times of Suriname

Styx-KG wint ruim van All Stars

-

ZAALVOETBA­L - Titelverde­diger Styx-KG ging zonder veel moeite langs de nieuwkomer All Stars in de hoofdklass­ecompetiti­e van de Surinaamse Zaalvoetba­l Bond. Donderdag in de Amossporth­al won het team ruim met 13-3. Styx-KG blijft de koploper met 25 punten, terwijl nieuwkomer All Stars blijft steken op achttien. Trainer Maikel Peel van StyxKG zei dat dit een belangrijk­e wedstrijd zou worden, gezien de positie van beide teams op de ranglijst. All Stars maakte het de kampioen van vorig jaar heel moeilijk in de eerste ronde. Peel beloofde een andere aanpak en dat werd het ook. Binnen een minuut stond het team al ruim voor met 2-0. Beide doelpunten werden gemaakt door de Braziliaan Alan da Costa. All Stars die ook bezig is aan een goed seizoen, kwam goed terug. Anthony Blijd verkleinde de achterstan­d: 2-1. Styx-KG struikelde verder, toen doelman Serge Hasselnook in de tiende minuut de rode kaart kreeg. All Stars miste een kans om de score gelijk te trekken en speelde een minuut later ook met een man minder. Blijd kreeg zijn tweede gele kaart, dus rood. Styx-KG trok wel profijt hieruit. Binnen zes minuten vond de kampioen vijf keer het net. Da Costa scoorde twee keer, terwijl Marcelo da Silva, Leandro da Silva en Evani Esperance dat een keer deden: 7-1. Dit werd ook de ruststand.

In de tweede helft was StyxKG veel beter dan zijn tegenstand­er en All Stars kwam kwaliteit tekort. In de tweede helft scoorde de titelverde­diger nog zes keer. Da Costa, Marcelo da Silva, Leandro da Silva, Mitchel Remak, Vahid Vinisie en Nazario Doesburg scoorden. All Stars vond in de tweede helft twee keer het net via Iveraldo Pengel.