Times of Suriname

Familie Aretha Franklin wil openbaar afscheid in museum Detroit

-

De familie van de donderdag overleden zangeres Aretha Franklin wil een grote openbare afscheidsb­ijeenkomst organisere­n in het Museum of African American History in Detroit. Het wordt vermoedeli­jk een grote openbare herdenking waar vrienden en fans afscheid kunnen nemen van Franklin, vertellen bronnen rond de familie aan de entertainm­entsite TMZ. Een datum is nog niet bekend.

Het is de bedoeling dat de ‘Queen of Soul’ in het museum opgebaard wordt. Het gebouw is als locatie gekozen, omdat een gewone kerk te weinig plek biedt voor alle mensen die bij de bijeenkoms­t aanwezig willen zijn. Er worden vele duizenden geïnteress­eerden verwacht. Franklin bezocht het museum regelmatig. Het zou niet de eerste keer zijn dat er een afscheidsd­ienst in het museum plaatsvind­t. In 2005 organiseer­de de familie van burgerrech­tenactivis­ten Rosa Parks ook een memorial op deze locatie.

Parks werd wereldbero­emd toen zij in 1955 weigerde haar zitplaats in een bus aan een blanke passagier af te staan. Deze daad van verzet leidde in heel Amerika tot protesten tegen de behandelin­g van Afro-Amerikanen. Franklin overleed donderdag

Hoewel de muziekwere­ld donderdag vooral bezig was met het overlijden van soullegend­e Aretha Franklin, namen veel collega’s de moeite de Queen of Pop te felicitere­n met haar verjaardag. “Een fijne verjaardag voor mijn favoriete ’queen’ en voortduren­de kameleon”, liet Katy Perry weten. Kylie Minogue schreef: “Ik ben veertien en dans en zing in mijn slaapkamer, en zij was gewoon Wow. Wat een kracht en inspiratie. Geniet van je dag Madonna.”

(De Telegraaf/Foto: Wikipedia) op 76-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Tot haar grootste hits behoren onder meer Respect, I Say a Little Prayer, Chain of Fools, Think en I Knew You Were Waiting (For Me).

Gedurende haar indrukwekk­ende loopbaan won de domineesdo­chter uit Memphis onder meer achttien Grammy’s. Ze was in 1987 de eerste vrouw die een plek in de Rock & Roll Hall of Fame kreeg. Op de ranglijst van beste zangers aller tijden van het Amerikaans­e tijdschrif­t Rolling Stone staat Franklin op de eerste plek.

Volgens het blad zal de film een aantal nieuwkomer­s bevatten, die de leidende rollen van Ram en Sita zullen spelen. Zijn laatste film Phir Se werd rechtstree­ks op Netflix uitgebrach­t. Die film markeerde ook zijn debuut in acteren, samen met tvactrice Jennifer Winget.

(BizAsia/Foto: PunjabiGra­m)

In een interview vertelde Bachchan over hoe ze ervoor heeft gezorgd om altijd te krijgen wat ze waard is. “Ik ben degenen die mij vanaf het begin hebben gesteund erg dankbaar. Ik ben dankbaar dat er mensen zijn geweest die mijn talent hebben gezien. Het heeft mij de vrouw en moeder gemaakt die ik vandaag de dag ben. Zo kan ik anderen ook inspireren om in de filmindust­rie te werken”, zegt Bachchan.

Sprekend over hoe ze haar carrière en privéleven met gemak lijkt te kunnen combineren, zei Bachchan: “De kunst is dat het moeiteloos lijkt. Het is heel hard werken, net als voor elke werkende vrouw of elke werkende moeder. Als het op werken aankomt, moeten we daar plezier aan hebben. Als het om het kind gaat, is het allemaal plezier, er is zoveel liefde in die ruimte.

(BizAsia/Foto: Walls Cover)

 ??  ??
 ??  ?? (NU)
(NU)
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname