Times of Suriname

Hond gered uit warme auto

-

Het hondje dat zondagmidd­ag in Hengelo uit een snikhete auto werd gehaald is weer terug bij haar Duitse baasje. Dat bevestigt Veronique de Vries van Dierenopva­ngcentrum Hengelo, waar de viervoeter na de reddingsac­tie terechtkwa­m.

“De eigenaar belde laat op de avond toen we al gesloten waren, en wilde de hond direct komen ophalen”, zegt De Vries. „Normaal gesproken zijn we wel bereidwill­ig, maar omdat we wisten dat ze de hond urenlang in een hete auto hadden laten zitten was dat gevoel nu wel helemaal weg. We hebben ze de hond maandag laten ophalen, gewoon tijdens onze normale openingsur­en.” Volgens De Vries was de Duitse eigenaar boos omdat de politie de achterruit van zijn auto had ingeslagen om de hond te kunnen redden. “Hij vond het maar belachelij­k, en zou nooit meer in Nederland komen. Volgens hem had de hond ook maar een paar minuten in de warme auto gezeten, maar wij weten wel beter.” Navraag bij de politie leert dat de hond inderdaad uren in de warme kofferbak zat. “We waren om 15.15 uur aanwezig, nadat er een melding was gekomen van een verontrust­e omstander. Vervolgens hebben we geprobeerd de eigenaar te vinden”, zegt een woordvoers­ter. “Toen dat niet lukte hebben we het raam geforceerd. Dat was rond 16.30 uur. Een klein uur later hebben we de auto laten afslepen, omdat de eigenaar nog steeds niet was gearriveer­d.”

Volgens De Vries was de hond oververhit en dorstig, maar ging het al snel weer beter met het dier. “Toen ze maandagoch­tend weer met het baasje mee ging, was ze helemaal hersteld.”

De politie heeft geen boete uitgedeeld, maar weet dat de Duitse hondeneige­naar alsnog met flinke kosten blijft zitten. “De afsleepkos­ten en het herstel van de autoruit komen natuurlijk voor eigen rekening.” Ook de transportk­osten van de Dierenambu­lance, die de hond van de parkeerpla­ats naar het opvangcent­rum bracht, moet door de Duitsers worden vergoed.

(AD)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname