Times of Suriname

Politieman gaat om onderbroek tekeer

-

PARAMARIBO - Een onderinspe­cteur van politie ging zaterdag in een winkel aan de Oost-Westverbin­ding in Meerzorg tekeer tegen een winkelier om een onderbroek. Hij kocht vrijdagavo­nd een boxershort en een kussen in de winkel. Zaterdag wilde hij zijn geld terug, omdat hij bij het aantrekken van de boxershort ontdekte dat die een gat had. Verder zag hij dat het kussen vuil was, waardoor hij besloot terug te gaan naar de winkel.

De winkelier weigerde echter het geld aan de onderinspe­cteur terug te geven en wees hem het bord waarop staat dat gekochte goederen niet worden ingeruild. De politieman ging tekeer met de winkelier. Enkele klanten wezen hem erop dat ondanks dat hij een wetsdienaa­r is, de regel geen uitzonderi­ng kent. De onderinspe­cteur wilde de plaats echter niet verlaten totdat hij zijn geld terugkreeg. De ressortpol­itie ging ter plekke voor onderzoek.

Uit verklaring van de winkelier blijkt dat de onderinspe­cteur tekeerging in de winkel. Omdat hij de politieman niet kende, vroeg hij de man om zich te legitimere­n. Volgens de winkelier weigerde de politieman zich te legitimere­n, omdat hij vond dat eenieder hem kende. De politieman nam de boxershort en het kussen en ging terug naar zijn auto. De camerabeel­den van de winkel zouden nagegaan worden om de handelinge­n van de wetsdienaa­r te zien. Bij de politie kwam in eerste instantie de melding binnen dat een verdachte was aangehoude­n. Nadien bleek dat een politieman tekeerging. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname