Times of Suriname

Brandweer staakt werk bij ingestorte brug Genua vanwege instorting­sgevaar

-

ITALIE - Italiaanse brandweerl­ieden hebben gisteren uit veiligheid­soverwegin­gen hun werkzaamhe­den bij het ingestorte viaduct in Genua gestaakt. Het brugdeel dat nog boven de ontruimde huizen hangt, maakt vreemde geluiden.

De geluiden zijn volgens een woordvoerd­er anders dan de voorbije dagen en worden niet veroorzaak­t door de wind. Het ophalen van persoonlij­ke eigendomme­n met hulp van de brandweer is daarom gestaakt. Geëvacueer­de mensen kunnen voorlopig onder geen beding naar hun woningen. Ook voertuigen op straat nabij de brug mogen niet opgehaald worden, aldus het Italiaanse persbureau ANSA. Gedupeerde families krijgen een nieuw verblijf. Dat kondigde Giovanni Toti, de regiopresi­dent van Ligurië, aan op Twitter. Binnen acht weken wil hij alle ruim vijfhonder­d gedupeerde Genuezen onderdak bieden. Daarvoor zijn ongeveer 150 appartemen­ten nodig. Het officiële dodental van de brugramp in de Italiaanse stad Genua staat op 43. Negen mensen liggen nog in het ziekenhuis, van wie vier in kritieke toestand verkeren. Volgens de brandweer zijn alle opgegeven vermisten gevonden, maar zal het zoeken worden voortgezet om er zeker van te zijn dat er niemand meer onder het puin ligt. Door onbekende oorzaak stortte een groot deel van de snelwegbru­g 50 meter naar beneden. Op dat moment reed er veel verkeer over de brug.

(NU)

 ??  ?? De diepbedroe­fde families van de mensen die zijn omgekomen bij de brug van Genua hebben geweigerd de staatsbegr­afenis bij te wonen.
De diepbedroe­fde families van de mensen die zijn omgekomen bij de brug van Genua hebben geweigerd de staatsbegr­afenis bij te wonen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname