Times of Suriname

ACI ontkent vernieling­en Minowc

-

PARAMARIBO - Docenten en leerlingen van het Albert Cameron Instituut (ACI) weerspreke­n een persberich­t van het Nationaal Informatie Instituut (NII), als zouden zij het hoofdgebou­w van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur hebben bestormd en een glazen deur daarbij hebben kapotgesla­gen. Zij onderkenne­n wel dat zij getracht hebben om het gebouw binnen te komen. Hen werd echter de toegang geweigerd door de veiligheid­sdienst van minister Lilian Ferrier. De schade is volgens hen aangericht door de beveiligin­g van de minister.

“Die heren die daar waren, hebben dat ding gestoten met hun benen en met hun knieen. Daardoor is het gebroken”, zegt studentenv­ertegenwoo­rdiger Zifra Ajambia. Een zeer verhitte Ferrier gaat ervan uit dat de studenten en leerkracht­en de boosdoener­s zijn en zouden zijn aangezet door bondsvoorz­itter Wilgo Valies. Volgens het NII heeft Valies de boze menigte aangezet tot het aanrichten van vernieling­en. Ook zou ‘dit wangedrag’ zich uren voortzette­n in golven. Ook dit wordt ontkend door de leerkracht­en en studenten.

Valies betreurt de beschuldig­ingen van minister Ferrier aan het adres van de leerkracht­en en studenten. Ook schrikt hij van de uitspraken van de minister als zou de groep niet waardig zijn voor de klas te staan. “We zijn gewend dat ze Valies uitschelde­n, daar maak ik me niet druk om. Maar deze leerlingen hebben een toekomst voor zich en ze moeten zich nog gaan bewijzen. Wanneer deze minister zich zo negatief uitlaat naar deze groep, dan vind ik dat een schandelij­ke vertoning. Het is een minister onwaardig”, stelt Valies. “Die leerlingen hebben geen enkele ruit ingeslagen, ze hebben niets beschadigd. Ze hebben alleen kabaal gemaakt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname