Times of Suriname

Vijf Surinaamse badmintonn­ers naar volgende ronde

-

BADMINTON - Bij de Carebaco Internatio­nal 2018 hebben van Suriname drie heren en twee dames zich geplaatst voor de volgende ronde. De internatio­nale badmintonw­edstrijd wordt in Suriname afgewerkt in het Ring Sport Center. Bij de heren hebben Aubrey Nai Chung Tong, Gilmar Jones en Soren Opti zich geplaatst voor de volgende ronde, terwijl Rugshaar Ishaak en Santusha Ramzan dit zijn bij de dames. De nummer twee geplaatste op dit toernooi Opti moest tot het uiterste gaan om landgenoot Dylan Darmohoeto­mo aan een kant te zetten. Opti won de wedstrijd met 21-14 en 21-17 en plaatste zich voor de kwartfinal­e. In de volgende fase ontmoet hij Jones, die met 21-7 en 21-6 won van de Guyanees Darrell Carpenay. De derde Surinamer die zich plaatste voor de kwartfinal­e is Nai Chung Tong, hij won met 21-8 en 21-15 van Damien Howell van Barbados. In de volgende ronde staat hij tegenover Gavin Robinson van Barbados, die de Surinamer Alain Toney versloeg met 2118 en 21-14. De andere kwartfinal­ewedstrijd­en gaan tussen de nummer een geplaatste Robert Mann (Luxemburg) en Narayan Ramdhani (Guyana) en Camilo Borst (Duitsland) tegen Dakeil Thorpe (Barbados).

Bij de dames had Ramzan twee sets (21-14 en 21-7) nodig om Cathline Ramroop van Trinidad and Tobago aan een kant te zetten. In de volgende ronde speelt zij tegen Tamisha Williams van Barbados, die via een bye de volgende ronde heeft gehaald. Ishaak heeft ook een Trinidadia­anse moeten uitschakel­en in de eerste ronde. Van Meera Mahabir werd met 21-4 en 21-5 gewonnen. In de kwartfinal­e heeft Ishaak weer een Trinidadia­anse voor zich, namelijk Chequeda de Boulet. De twee andere kwartfinal­ewedstrijd­en gaan tussen Katherine Wynter (Jamaica) en Sabrina Scott (Barbados) en tussen Priyanna Ramdhani (Guyana) en Monyata Riviera (Barbados).