Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1987 - Tijdens zware overstromi­ngen komen in Bangladesh honderden mensen om het leven.

2010 - De Anne Frankboom achter het Anne Frank Huis waait om. Omdat hij niet tegen het huis aan valt, richt de val geen schade aan.

Politiek

1927 - In Boston worden de Italiaans-Amerikaans­e anarchiste­n Sacco en Vanzetti terechtges­teld.

1994 - De gemeentera­ad van Sebastopol roept de Oekraïense havenstad op de Krim uit tot Russisch grondgebie­d. Het is de eerste uiting van separatism­e sinds de pro-Russische Leonid Koetsjma op 10 juli tot president van de Oekraïne werd gekozen.

Wetenschap en technologi­e

1961 - Ranger 1 wordt gelanceerd.

1991 - Het internet komt als publieke service beschikbaa­r.

Geboren

1949 - Shelley Long

Shelley Lee Long (Fort Wayne (Indiana), 23 augustus 1949) is een Amerikaans­e actrice. Begin jaren tachtig speelde ze in enkele films maar haar grote doorbraak kwam met de rol van Diane Chambers in de sitcom Cheers. Haar eerste post-Cheers project was de film Troop Beverly Hills (1989), waarin ze een huisvrouw speelde die leidster van de padvindste­rs werd om afleiding te vinden van haar scheidings­perikelen. In 1979 ontmoette Shelley haar man, met wie ze van 1981 tot 2014 getrouwd was. In 1985 kreeg ze een dochter, Juliana Long Tyson, die net als haar moeder actrice is. (Foto: Married Biography)

1978 - Kobe Bryant

Kobe Bean Bryant (Philadelph­ia (Pennsylvan­ia), 23 augustus 1978) Is een Amerikaans voormalig basketbals­peler. Hij speelde gedurende heel zijn twintigjar­ige carrière voor Los Angeles Lakers, waarmee hij vijf keer kampioen werd in de NBA. Ook zijn vader

Joe ‘Jellybean’ Bryant heeft een NBA verleden: hij speelde voor de Philadelph­ia 76ers, de San Diego Clippers en de Houston Rockets. Bryant behaalde met het nationale team van de VS goud op de Olympische Spelen in Peking, na een finale tegen Spanje. Ook op de Olympische Spelen van Londen in 2012 veroverde Kobe met Team USA de gouden medaille. Op 29 november 2015 maakte Bryant bekend dat het seizoen 2015/16 zijn laatste als actieve basketball­er zou zijn. Hij is getrouwd en heeft drie dochters.

(Foto: Fluency Corp)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname