Times of Suriname

Surinaams Rode Kruis start vakantiesc­hool

-

PARAMARIBO Het Surinaamse Rode Kruis (SRK) is maandag gestart met een vakantiesc­hool, waarbij kinderen in de leeftijdsc­ategorie 9 tot en met 15 jaar spelenderw­ijs bewust worden gemaakt over onder andere de gevaren en gevolgen van ziektes die worden overgebrac­ht door muskieten, zoals zika, en hoe die voorkomen kunnen worden. Dit meldt het Surinaamse Rode Kruis in een persberich­t.

Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan: een veilige en schone leefomgevi­ng, eerste hulp bij ongelukken (EHBO), brandveili­gheid en presentati­e. Vandaag zal de eerste groep een presentati­e verzorgen over hetgeen zij geleerd heeft gedurende de week.

De vakantiesc­hool is onderdeel van het project “IFRC Caribbean Zika Vector Control Prevention and Response” dat het SRK momenteel uitvoert. Dit project is erop gericht om bewustzijn te creëren onder voornameli­jk (zwangere) vrouwen, kinderen en ouderen. Dit moet ertoe leiden dat blootstell­ing van gemeenscha­ppen aan deze ziekten geminimali­seerd wordt. De vakantiesc­hool wordt in Paramaribo drie wekenlang gehouden op het terrein van het Surinaamse Rode Kruis en een week te Lelydorp. In Paramaribo zijn de activiteit­en van 20 tot en met 24 augustus voor kinderen van 9 tot en met 11 jaar, 27 tot en met 31 augustus voor kinderen van 9 tot en met 11 jaar, 3 tot en met 7 september voor kinderen in de categorie 12 tot en met 15 jaar.

Te Lelydorp wordt de vakantiesc­hool gehouden van 10 en met 14 september voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar.

De tijd is elke dag van 9.00 tot 13.00 uur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname