Times of Suriname

Sevilla dichterbij Europa League

- Aleix Vidal van Sevilla probeert de bal te controlere­n, terwijl hij wordt belaagd door een verdediger. (Foto: Goal)

VOETBAL – Sevilla heeft gisteren goede zaken gedaan in de laatste voorronde van de Europa League kwalificat­iereeks. De Spanjaarde­n wisten in Tsjechië op bezoek bij Sigma Olomouc met 1-0 te winnen. Sevilla was de gehele wedstrijd de bovenligge­nde partij, maar kon het net niet vinden. In de slotminute­n viel alsnog de winnende treffer. In de 84ste minuut zorgde Pablo Sarabia voor de 1-0 en bepaalde hiermee direct de eindstand. Hierdoor is Sevilla een stapje dichterbij de Europa League.

Verder heeft AS Trencín zich in deze ronde geen heel goede uitgangspo­sitie verschaft voor de return tegen AEK Larnaca. In eigen huis speelde de ploeg van trainer Ricardo Moniz met 1-1 gelijk tegen de Cyprioten.

Twee weken geleden verpulverd­e Trencín in eigen huis nog Feyenoord (4-0), waar het ook in De Kuip niet van verloor (1-1). AEK Larnaca bleek een moeilijker­e tegenstand­er. Joey Sleegers zette de manschappe­n van Moniz in de 55ste minuut nog wel op voorsprong, maar vijf minuten later al volgde de gelijkmake­r van Acoran Barrera. De Slowaakse subtopper slaagde er in het laatste halfuur niet in een winnende treffer te forceren en moet volgende week op Cyprus vol aan de bak om de groepsfase van de Europa League te bereiken.

Overige uitslagen:

Torpedo Kutaisi - Ludogorets Razgrad: 0-1, APOEL Nicosia FC Astana: 10, FC Sheriff - Qarabag FK: 1-0, Suduva – Celtic: 1-1, Sarpsborg 08 - Maccabi Tel Aviv: 3-1, Malmoe FF - FC Midtjyllan­d: 2-2.

(Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname