Times of Suriname

Alle U-14 spelers zullen vereiste minuten spelen

-

VOETBAL - Suriname zit op schema om alle U-14jongens de vereiste 60 minuten speeltijd te geven tijdens de Caribbean Football Union (CFU) U-14 Challenge Series op Jamaica. In totaal heeft 70 procent van de jongens de 60 minuten gehaald en de anderen zullen boven de 60 minuten komen in de resterende twee wedstrijde­n.

Bondscoach Regillio Vroom van de Nationale U-14selectie zegt dat dit toernooi meer bedoeld is om de jongens speelminut­en te geven. Volgens de oefenmeest­er gaat het zelfs zover dat er een timekeeper is, die bij elke wedstrijd de speelminut­en van elke speler bijhoudt. Na de wedstrijd wordt dit ook gegeven aan de bondscoach. Vroom zegt dat CFU eist dat elke speler minimaal 60 minuten gespeeld moet hebben. “Het kan zelfs zover komen dat de CFU bij de laatste wedstrijd kan bepalen wie allemaal in actie moet komen”, zegt hij. Suriname heeft dat probleem niet. “Wij zitten op schema. Op een na zullen alle spelers de minimale vereiste minuten gehaald hebben”, zegt Vroom. Een speler is geblesseer­d en kan in de laatste twee wedstrijde­n niet meer spelen. De bondscoach wilde echter de naam van de speler niet doorgeven.

Vandaag speelt Suriname tegen het gastland en Vroom hoopt dat de jongens punten kunnen pakken van Jamaica. Hij geeft verder aan dat de sfeer fantastisc­h is. De jongens hebben gisterocht­end getraind en alles is vlot verlopen. Vroom benadrukt dat dit toernooi meer gezien moet worden om de jeugdigen kennis te laten maken met internatio­nale wedstrijde­n, om op een later stadium mee te kunnen doen aan grote internatio­nale toernooien.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname