Times of Suriname

Oplossings­modellen herinvoeri­ng avondoplei­dingen ADEK gepresente­erd

-

PARAMARIBO - Jongerenor­ganisatie ‘I Speak’ heeft afgelopen week een goed gesprek gehad met de vaste commissie van Onderwijs in De Nationale Assemblee. “We zijn tot nu toe tevreden met de uitkomst van het gesprek en hopen dat de opleidinge­n in het schooljaar 2019 van start kunnen gaan”, zegt Furnen Kofie, voorzitter van jongerenor­ganisatie ‘I Speak’.

Er is gesproken over de conceptvoo­rstellen. De voorzitter geeft aan dat de organisati­e gevraagd heeft voor een open universite­it. Dat is niets anders dan dat er geen klassenind­eling is en dat de studenten zelf bepalen hoeveel uren ze willen studeren en ook de mogelijkhe­id krijgen om online te studeren.

Verder geeft I Speak aan dat de Anton de Kom Universite­it Suriname (Adekus) zich commerciël­er moet opstellen om meer inkomsten te genereren om zo de universite­it draaiende te houden, zodat de overheid minder kosten heeft. Zo is aangegeven om meer gebruik te maken van haar chemisch en technisch laboratori­um. Grote bedrijven kunnen tegen betaling hiervan gebruikmak­en.

Kofie geeft aan dat het niet alleen inkomsten naar binnen brengt, maar dat de studenten ook meer ervaring kunnen opdoen bij het volgen van hun studie.

Hij vertelt verder dat de organisati­e een gesprek had met het bestuur van de universite­it om te praten over de herinvoeri­ng van de avondoplei­dingen. De voorzitter geeft aan dat het bestuur heeft aangegeven dat het geen problemen heeft met de invoering van avondoplei­dingen, alleen moet een aantal zaken goed op orde worden gebracht. Zo is er gesproken over de veiligheid van de studenten, de financiële middelen om de opleidinge­n draaiende te houden en dat er genoeg studenten zijn die zich daadwerkel­ijk gaan inschrijve­n en de universite­it gaan bezoeken. WI

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname