Times of Suriname

Liverpool continueer­t ongeslagen thuisreeks

-

VOETBAL - Liverpool gaat vanaf nu alleen aan kop in de Premier League. Het elftal van Jürgen Klopp won zaterdagav­ond met 1-0 van Brighton & Hove Albion. Het betekende voor Liverpool, waar Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum negentig minuten speelden, de zevende competitie­wedstrijd op rij voor eigen publiek waarin het geen doelpunt hoefde te incasseren. Brighton verraste vorig weekend vriend en vijand door Manchester United met 3-2 te verslaan, maar op het aanvalsspe­l van Liverpool had de formatie van Chris Hughton in de openingsfa­se geen antwoord. The Reds trapten het gaspedaal vanaf de eerste minuut in en hadden uiteindeli­jk 23 minuten nodig om de ban te breken. James Milner ontfutseld­e Yves Bissouma de bal op de helft van Brighton, waarna Roberto Firmino Mohamed Salah aan het werk zette. De Egyptische superster vond vervolgens met een geplaatst schot de verre hoek en bezorgde Liverpool zo een relatief vroege voorsprong. Liverpool was vlak daarvoor overigens al tweemaal dicht bij de openingstr­effer geweest: Firmino werd van dichtbij gestuit door Mathew Ryan en even later trof Trent Alexander-Arnold de lat uit een vrije trap. Brighton, waar Davy Pröpper basisspele­r was en Jürgen Locadia en Alireza Jahanbakhs­h opnieuw vanaf de reserveban­k startten, had weinig in de melk te brokkelen en mocht van geluk spreken dat het de rust haalde zonder verdere kleerscher­en. Zo voorkwam Ryan nog dat Milner kon scoren en schoot Firmino op slag van rust rakelings over.

Daardoor hield Brighton uitzicht op een resultaat. Anthony Knockaert was kort na de onderbreki­ng na goed voorbereid­end werk van Glenn Murray dicht bij de gelijkmake­r, maar zijn poging ging uiteindeli­jk voorbij aan het doel van Alisson Becker. Klopp zag hoe zijn elftal minder aan voetballen toekwam en besloot halverwege de tweede helft met Jordan Henderson als invaller extra zekerheid in te bouwen. Bij Brighton mochten Locadia en Jahanbakhs­h nog opdraven als invallers, maar een gelijkmake­r was the Seagulls uiteindeli­jk niet meer gegeven, mede doordat Alisson in de 89e minuut geweldig redde op een kopbal van dichtbij.

(VI) VOETBAL - PSV heeft zaterdagav­ond opnieuw in de slotfase een overwinnin­g op PEC Zwolle behaald. De ploeg van Mark van Bommel leek zich te verslikken in de Zwollenare­n, maar trok door een late treffer alsnog aan het langste eind: 1-2.

Tegen PSV kwam PEC echter beter voor de dag, de gastheren kregen zelfs in de eerste minuut al dé uitgelezen kans op de openingstr­effer. Mike van Duinen passeerde Jeroen Zoet, maar werd gevloerd VOETBAL - Ivan Rakitic blijft Barcelona trouw. De middenveld­er werd de afgelopen dagen nadrukkeli­jk in verband gebracht met Paris Saint-Germain, maar de club uit Parijs hoeft geen moeite meer te doen. De dertigjari­ge Kroaat heeft besloten om te blijven, zo vertelde hij na het duel met Real Valladolid aan de Spaanse media.

“Ik heb de afgelopen dagen gereflecte­erd en het is een

 ??  ?? Mohamed Salah van Liverpool probeert het leder ondercontr­ole te krijgen. (Foto:Nusport)
Mohamed Salah van Liverpool probeert het leder ondercontr­ole te krijgen. (Foto:Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname