Times of Suriname

Manchester City lijdt eerste puntenverl­ies

-

VOETBAL - Na twee opeenvolge­nde overwinnin­gen heeft Manchester City het eerste puntenverl­ies geleden van het nieuwe Premier Leagueseiz­oen. Op bezoek bij promovendu­s Wolverhamp­ton Wanderers kwam het elftal van Josep Guardiola op een 1-0 achterstan­d door een doelpunt van Willy Boly met de hand, waarna Aymeric Laporte met zijn eerste doelpunt voor Manchester City een punt redde voor de regerend kampioen.

Voor beide ploegen

kwamen er veel kansen, omdat zowel Wolverhamp­ton als Manchester City kwetsbaar oogde voor een counteraan­val. De thuisploeg zag een doelpunt afgekeurd worden, terwijl de bezoekers voor het rustsignaa­l tweemaal het aluminium troffen. De eerste keer was in de 21ste minuut, vlak nadat het openingsdo­elpunt van Raúl Jiménez terecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Sergio Agüero vond de ruimte in het strafschop­gebied en krulde de bal tegen de paal aan. Even daarna had doelman Rui Patrício een wereldredd­ing in huis op een afstandssc­hot van Raheem Sterling. Vanaf een kleine 25 meter volleerde Sterling de bal richting de bovenhoek, maar Patrício strekte zich en tikte het leer tegen de lat.

In de tweede helft slaagden beide teams er toch in om te scoren. Op het doelpunt van Wolverhamp­ton viel evenwel veel aan te merken, want Boly werkte de bal met de hand binnen. De verdediger fungeerde als eindstatio­n van de aanval na een combinatie tussen João Moutinho en Rubén Neves en verlengde de bal bij de tweede paal met de hand. Lang kon Wolverhamp­ton niet genieten van de voorsprong, want halverwege de tweede helft legde Ilkay Gündogan de bal op een presenteer­blaadje voor Laporte, die hard raak kopte na de vrije trap van de middenveld­er. In de laatste minuten klopte Manchester City veel nadrukkeli­jker aan de poort, maar het bleef bij 1-1 omdat een vrije trap van Agüero diep in de blessureti­jd uiteenspat­te op de lat. (VI)