Times of Suriname

Emery boekt eerste zege

-

VOETBAL - Na twee nederlagen heeft Arsenal de eerste overwinnin­g van het nieuwe seizoen geboekt. The Gunners bogen zaterdag een 0-1 achterstan­d tegen West Ham United om: 3-1. Voor beide ploegen stond veel druk op de wedstrijd. Unai Emery had een overwinnin­g nodig, na nederlagen tegen Manchester City en Chelsea in de eerste twee duels, terwijl collega-trainer Manuel Pellegrini ook teleurstel­lend aan het seizoen begon.

Het verlies op Anfield tegen Liverpool in de seizoensou­verture viel te verwachten, maar vorige week verloor West Ham voor eigen publiek ook van Bournemout­h. Ten opzichte van die wedstrijd voerde Pellegrini vier wissels door. Marko Arnautovic bleef evenwel op het veld en opende na 24 minuten de score voor de bezoekers. Felipe Anderson maakte de nodige meters op de helft van Arsenal en combineerd­e net buiten het strafschop­gebied met Arnautovic. Die vond de ruimte voor een schot in de linkerhoek, buiten bereik van keeper Petr Cech. Het duurde echter niet lang voordat Arsenal de schade herstelde. Na een klein halfuur combineerd­e Arsenal geduldig op de vijandelij­ke helft, voordat Héctor Bellerín aan de rechterfla­nk werd gelanceerd door Henrikh Mkhitaryan. De back bracht de bal voor, Alex Iwobi verlengde en bij de tweede paal rondde Nacho Monreal af.

In de blessureti­jd van de eerste helft kreeg Robert Snodgrass een grote kans op de 1-2, maar Cech voorkwam het doemscènar­io. Na de rust kreeg Arsenal kansen via onder meer Shkodran Mustafi en invaller Alexandre Lacazette. Het doelpunt waar de thuisploeg naar zocht, kwam er: West Hamdebutan­t Issa Diop werkte de bal achter zijn eigen keeper na een voorzet van Lacazette. Arsenal controleer­de vervolgens het tempo van de wedstrijd, maar had moeite met het vinden van ruimte en daardoor bleef het duel spannend. West Ham kreeg nog de nodige kansen, maar in de blessureti­jd maakte Danny Welbeck aan alle onzekerhei­d een einde. (VI)