Times of Suriname

Mbappé blinkt uit

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in heeft ook in de derde speelronde geen fout gemaakt. Les Parisiens waren zaterdagav­ond met 3-1 te sterk voor Angers en de doelpunten werden gemaakt door Edinson Cavani, Kylian Mbappé en Neymar. PSG kan zich nu gaan richten op de uitwedstri­jd tegen Olympique Nîmes.

Thilo Kehrer maakte zijn debuut en Cavani maakte na zijn spierbless­ure zijn eerste minuten van het seizoen. Laatstgeno­emde was meteen belangrijk, want de Uruguayaan opende na twaalf minuten de score. Cavani tikte de bal binnen na een van richting veranderde voorzet van Neymar: 1-0. Drie minuten later was El Matador dicht bij zijn tweede: met een kopbal raakte hij de lat. Angers dook zo nu en dan voor het vijandelij­ke doel op; zo moest Alphonse Aréola handelend optreden op een kopbal van JeffReine Adélaïde.

Na een kwart wedstrijd spelen was het raak: Thomas Mangani mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtredin­g van Kehrer en schoot onberispel­ijk raak. Adélaïde en Mbappé kregen hierna mogelijkhe­den, maar tot de rust bleef de stand in evenwicht. In het tweede bedrijf trok het PSG van Thomas Tuchel de wedstrijd naar zich toe: Mbappé volleerde na 52 minuten prachtig raak na een voorzet van Ángel Di María. Halverwege de tweede helft besliste Neymar de wedstrijd door na uitstekend voorwerk van Mbappé de 3-1 aan te tekenen in het Parc des Princes. Kort daarvoor had Mbappé het zijnet geraakt. In de laatste twintig minuten gebeurde er niet veel meer en de overwinnin­g kon eenvoudig over de streep worden getrokken door PSG. Overigens maakte Kehrer de negentig minuten niet vol, want de van Schalke 04 overgekome­n verdediger werd in de rust gewisseld.