Times of Suriname

Miljoenent­ransfer lonkt voor Strootman

-

VOETBAL - Kevin Strootman staat voor een transfer naar Olympique Marseille. De laatste dagen doemen de verhalen op dat de middenveld­er AS Roma gaat verlaten voor een avontuur in de Ligue 1 en de Oranje-internatio­nal zou al een persoonlij­k akkoord hebben bereikt. Eusebio di Francesco bevestigt zondagmidd­ag dat er onderhande­lingen plaatsvind­en.

Strootman heeft afgesproke­n dat hij in Frankrijk 4,5 miljoen euro per jaar gaat verdienen, ongeveer 1,5 miljoen euro meer dan in Rome. Marseille zou een bod van maximaal 25 miljoen hebben uitgebrach­t, maar technisch directeur Monchi aast op een deal van 25 miljoen plus bonussen. Di Francesco houdt rekening met een vertrek van de Nederlande­r.

“Er zijn onderhande­lingen gaande en de verschille­nde partijen zijn nu aan het evalueren”, wordt de trainer van Roma geciteerd door diverse Italiaanse media. “We gaan zien hoe hij traint vandaag en gaan de situatie met hem bespreken. Wat mij betreft, of hij nou wel gefocust is of niet: hij wordt opgeroepen en maakt onderdeel uit van de selectie.”

Maandagavo­nd speelt Roma thuis tegen Atalanta en het valt te bezien of Strootman dan nog in dienst is bij de Italianen. “Dit kan niet belangrijk­er zijn dan de wedstrijd van morgen. Ik kan zeggen dat ik Strootman altijd als een belangrijk­e speler heb gezien, net als de anderen. We hebben veel middenveld­ers momenteel, iedereen kan dat evalueren. En ik moet focussen op de kracht van het team.” (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname