Times of Suriname

Griezmann schiet Atlético naar overwinnin­g

-

VOETBAL - Atlético Madrid heeft in de tweede speelronde zijn eerste overwinnin­g dit seizoen geboekt in LaLiga. Het elftal van trainer Diego Simeone maakte zaterdagav­ond op eigen veld zeker geen grootse indruk tegen promovendu­s Rayo Vallecano, maar trok de wedstrijd in de tweede helft uiteindeli­jk toch naar zich toe: 1-0.

Atlético speelde afgelopen maandag met 1-1 gelijk bij Valencia, terwijl Rayo Vallecano bij zijn rentree op het hoogste niveau met 1-4 klop kreeg van Sevilla. De nieuwkomer bleek geleerd te hebben van dat pak slaag, want Atlético had voor eigen publiek moeite met het creëren van kansen. Het grootste wapenfeit in de eerste helft was afkomstig van Thomas Lemar, maar zijn schot leverde uiteindeli­jk geen problemen op voor doelman Alberto García. Domper op de eerste helft voor Atlético was het geblesseer­d uitvallen van rechtsback Juanfran, tien minuten voor rust. Voormalig PSV’er Santiago Arias ontbrak nog in de wedstrijds­electie van Simeone, waardoor Thomas Partey als vervanger binnen de lijnen kwam. Atlético had het moeilijk met de stadsgenoo­t, maar achttien minuten na rust viel alsnog het bevrijdend­e doelpunt Een hoekschop van Lemar werd met het hoofd verlengd door Stefan Savic, waarna Antoine Griezmann van dichtbij binnen tikte. De Frans internatio­nal was vorige week tegen Valencia ook al belangrijk met een assist. Atlético speelde de wedstrijd in het laatste half uur profession­eel uit en boekte zo de eerste driepunter van het nieuwe seizoen. (VI)