Times of Suriname

Ronaldo scoort weer niet

-

VOETBAL - Cristiano Ronaldo wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt voor Juventus, maar leverde zaterdag onbedoeld wel zijn eerste assist. De aanvaller kreeg de bal vlak voor het doel tegen de hiel en bereidde daarmee een treffer van Mario Mandzukic voor tegen Lazio (2-0).

Na twee duels staat Juventus op zes punten in de Serie A, maar aan het spel valt volgens Allegri nog voldoende te verbeteren. La Vecchia Signora had het zaterdag lastig met Lazio. “Het was een heel andere wedstrijd dan vorige week tegen Chievo (2-3 zege). Het leek in de openingsfa­se alsof we haast hadden”, merkt Allegri op. “Het risico bestaat dat je te enthousias­t wordt tijdens het thuisdebuu­t van Ronaldo, maar we moesten geduldig blijven.”

Uiteindeli­jk is Allegri te spreken over het optreden van zijn elftal. “Het was een belangrijk­e wedstrijd: de eerste tegen een directe concurrent. We moeten nog beter worden. Maar João Cancelo en Ronaldo zijn nieuw, terwijl Leonardo Bonucci na een jaar terug is. Dat is dertig procent van je team. Het heeft tijd nodig”, benadrukt Allegri.

Ronaldo stond negentig minuten op het veld in zijn eerste thuiswedst­rijd. Desondanks kwam hij, met name in de eerste helft, amper in het stuk voor. Zo had Ronaldo voor rust slechts één balcontact in het vijandelij­ke strafschop­gebied. “Italiaans voetbal is heel erg verschille­nd van Spaans voetbal. Ronaldo begrijpt dat en is hier goed aan het settelen”, aldus Allegri. “Het is een heel nederige jongen en ik ben blij met zijn impact tot dusver.”

(VI)

 ??  ?? Cristiano Ronaldo stuit op de doelman van Thomas Strakosha van Lazio. De Portugese spits wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt voor Juventus. (Foto:VZ)
Cristiano Ronaldo stuit op de doelman van Thomas Strakosha van Lazio. De Portugese spits wacht nog altijd op zijn eerste doelpunt voor Juventus. (Foto:VZ)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname