Times of Suriname

Personeel SLM met angst aan het werk

-

PARAMARIBO - Het personeel van de Surinaamse Luchtvaart­maatschapp­ij (SLM) voelt zich angstig na enkele mededeling­en die er zouden zijn gedaan door de nieuwe directie onder leiding van Gerard Lau. Onder het personeel zoemt het van de geruchten dat de nieuwe directie een goed deel van de mensen wil afvloeien. Het personeel van dochtermaa­tschappije­n op de Johan Adolf Pengelluch­thaven, dat zich reeds stiefmoede­rlijk behandeld voelt door het hoofdkwart­ier in Paramaribo, vreest als eerste ‘het kind van de rekening te worden’.

De geruchten worden versterkt doordat er een spoed algemene ledenverga­dering is uitgeschre­ven voor 3 september. Op de agenda de staat: onzekerhed­en met betrekking tot het voortbesta­an van de SLM en haar dochterond­ernemingen. Het personeel van Residence Inn Paramaribo heeft reeds daaraan moeten geloven.

Transportm­inister Patrick Pengel zegt niet op de hoogte te zijn van opkomende massaontsl­agen bij de SLM. “Ik ben daarvan niet op de hoogte”, zegt Pengel. Hij zegt wel dat de nieuwe directie wat ruimte heeft gekregen om zich in te werken. Daarna zal die de plannen moeten voorleggen aan de minister, als vertegenwo­ordiger van de aandeelhou­der, om de SLM weer gezond te maken. “Ik heb alle vertrouwen in de SLM dat het daar veel beter zal gaan. Het moet veel beter gaan en de directie en de raad van commissari­ssen zijn zich wel doordronge­n van het feit dat de SLM gezond gemaakt moet worden, dus ik hoop dat ze de gepaste oplossinge­n daarvoor vinden en uitvoeren”, zegt Pengel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname