Times of Suriname

Volksrepub­liek China blijft aantrekkel­ijk om te studeren voor Surinamers

-

PARAMARIBO - Studeren of een training volgen in de Volksrepub­liek China blijft voor Surinamers aantrekkel­ijk. Elk jaar gaan zeker 13 Surinaamse studenten richting de Volksrepub­liek China voor een vervolgstu­die op bachelor- of masternive­au. Daarnaast blijkt dat dit jaar meer mensen een training hebben gevolgd of gaan volgen.

Komende dagen gaat wederom een groep studenten weg voor studie. Een van deze studenten is de 24-jarige Borger Beckles. Hij geeft de krant aan enorm blij te zijn dat hij komende vrijdag de studie Toerisme Management mag gaan volgen aan de Central China Normal Universite­it in Wuhan. “Voor mij is het echt een unieke kans. Van een vriend van mij hoorde ik hoe leuk en uitdagend het is om te studeren in de Volksrepub­liek China. Ik ging naar Bureau Onderwijsi­nformatie en Studiefaci­liteiten om na te gaan wat mijn kansen zijn”, zegt een blije Beckles. Voor hem is het trouwens de eerste keer dat hij naar het buitenland gaat. “Het is dus voor mij in een keer een grote stap.” Hij vertelt verder dat hij voor zijn studie vijf jaar uit zijn vertrouwde Suriname zal zijn. Het eerste jaar van zijn studie zal hij de Chinese taal leren, waarna hij met zijn studie Toerisme Management zal starten. Van zijn ouders heeft hij de volle ondersteun­ing en hij belooft zijn uiterste beste te zullen doen, zegt hij met een brede glimlach. Zijn studie afmaken in de Volksrepub­liek China zal ik zeker doen, om vervolgens met mijn opgedane kennis terug te komen naar Suriname.

Beckles is een van de 13 studenten die deze week vertrekken uit Suriname. Uit deze groep gaan vijf studenten voor hun masterople­iding en blijven dus twee jaar weg. De anderen gaan voor een bachelorop­leiding die vijf jaar duurt. Enkele richtingen die de studenten gaan volgen zijn MBA, Toerisme Management, tv en video en Food science. Daarnaast heeft de Volksrepub­liek China dit jaar 400 personen in de gelegenhei­d gesteld een training te volgen op het gebied van onder andere cultuur, media health, diplomatie en ingenieurs­chap. Het vorig jaar waren het 347 personen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname