Times of Suriname

Onderwijsi­nspecteurs hopen tot goed vergelijk te komen

-

PARAMARIBO - Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft zoals afgesproke­n het principeak­koord opgestuurd voor de Bond van Inspecteur­s bij het Onderwijs. Dit deed zij nadat de leden hadden aangegeven dat de zaken die ze hadden besproken met de minister netjes op papier werden vastgelegd, zodat zowel de minister als de onderwijsi­nspecteurs kunnen tekenen voor akkoord.

Bondsvoorz­itter Steve Rudge geeft aan dat de bond nog bezig is gesprekken te voeren met de minister en hoopt dat ze voor aanvang van het nieuwe schooljaar een akkoord bereikt hebben.

“Wij hopen dat we tot een goed vergelijk kunnen komen met de minister gedurende deze periode”, geeft hij aan. Rudge zegt dat nog niets wat de minster heeft toegezegd, is ontvangen, omdat het bij de overheid een tijdje kan duren voordat de verwerking plaatsvind­t. Hij geeft aan te hopen dat het eind volgend maand een feit zal zijn. De zaken die de minister heeft toegezegd zijn dat de onderwijsi­nspecteurs in aanmerking zullen komen voor kledingtoe­lage van de afgelopen twee jaar in plaats van tien jaar. De overuren en financiële vergoeding gaan van vijf naar vijftien uren en de co-uren zullen nu berekend worden op basis van het huidige salaris van de inspecteur­s. Voor de co-uren is er een schaalverd­eling gemaakt welke er als volgt uitziet: de onderwijzi­nginspecte­urs krijgen 15, de subhoofden 17 en de diensthoof­den 20.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname