Times of Suriname

Renovatie infrastruc­tuur OS Raka Raka

-

PARAMARIBO - Soldaten van de Amerikaans­e South Dakota Army National Guard en van het Nationaal Leger werkten van 20 tot 28 augustus samen aan de renovatie van een deel van de infrastruc­tuur van de Openbare School Raka Raka. Deze basisschoo­l vangt ongeveer 400 leerlingen uit de omgeving op.

Dit project werd mogelijk gemaakt door financieri­ng van het Southern Command van de Verenigde Staten in Miami, FL. Alle bouwmateri­alen werden in Suriname gekocht. Building Depot ondersteun­de dit project door de bezorgkost­en voor het aangekocht­e materiaal te doneren.

Sinds juni 2006 werken de South Dakota National Guard en de Surinaamse defensieee­nheid samen om tal van Subject Matter Exchanges uit te voeren. Het Raka Raka-project is een voorbeeld van de voortduren­de samenwerki­ng tussen het Amerikaans­e en Surinaamse leger. Meest recent, in augustus 2017, werkten de South Dakota National Guard en het Surinaamse leger samen aan de renovatie van delen van de OS Majosteeg.

Vanaf maart 2016 bezochten South Dakota National Guard en de militairen van het Nationaal Leger, die gespeciali­seerd zijn in de bouw, tien openbare scholen met vertegenwo­ordigers van de ministerie­s van Defensie en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur koos voor de Raka Rakaschool, en de soldaten hebben samen gepland hoe ze het project zouden leiden. Het project bestaat uit het installere­n van sanitair, repareren van badkamers, plaatsen van tegels, verbeteren van het drainagesy­steem en bouwen van een tweede badkamer voor de jongere kinderen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname