Times of Suriname

Nadal en gezusters Williams verder op US Open

-

TENNIS - Titelverde­diger Rafael Nadal heeft dinsdag de tweede ronde bereikt op het US Open. Bij de vrouwen wonnen Serena en Venus Williams eenvoudig hun eerste partij op het Amerikaans­e hardcourt.

Nadal bereikte de tweede ronde in New York dankzij een opgave van David Ferrer. De 36-jarige Spanjaard, die zijn laatste Grand Slam-toernooi speelde, had last van zijn been en besloot de strijd in de tweede set te staken bij een 4-3-stand in zijn voordeel. De eerste set was al met 6-3 gewonnen door de 32-jarige Nadal. De nummer één van de wereld neemt het in de tweede ronde op tegen de Canadees Vasek Pospisil, de nummer 88 op de mondiale ranglijst. Nadal hoopt voor de vierde keer in zijn loopbaan het US Open te winnen. In 2010, 2013 en 2017 was de zeventienv­oudig Grand Slamwinnaa­r al de beste in New York.

Bij de vrouwen maakte Serena Williams geen fout in de eerste ronde. De 36-jarige Amerikaans­e rekende in ruim een uur spelen af met de Poolse Magda Linette: 6-4 en 6-0. Williams hoopt voor het eerst een Grand Slamtoerno­oi te winnen sinds ze begin dit jaar terugkeerd­e na haar zwangersch­ap. De voormalig nummer één van de wereld kende wel een teleurstel­lende voorbereid­ing met vroege nederlagen in San José (eerste ronde) en Cincinnati (tweede ronde). In de tweede ronde van het US Open neemt zesvoudig winnares Williams het op tegen de Duitse Carina Witthöft. Ook Venus Williams overleefde de eerste ronde, al ging dat met een stuk meer moeite. De 38-jarige Amerikaans­e won in drie sets van de 33-jarige Svetlana Kuznetsova: 6-3, 5-7 en 6-3. De partij duurde liefst drie uur. (Nusport)

 ??  ?? Titelverde­diger Rafael Nadal heeft dinsdag de tweede ronde bereikt op de US Open.(Foto: Nusport)
Titelverde­diger Rafael Nadal heeft dinsdag de tweede ronde bereikt op de US Open.(Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname