Times of Suriname

PSV broedt deze week op toptransfe­r

-

VOETBAL - PSV wil zich deze week nog versterken met een middenveld­er. De titelverde­diger zoekt een vervanger voor Ryan Thomas, die kort na zijn komst van PEC Zwolle een zware knieblessu­re opliep. Hij gold twee weken geleden in Eindhoven als de opvolger van Marco van Ginkel, maar afgelopen woensdag scheurde hij bij een training een kruisband in zijn knie.

Of het huur of koop wordt, hangt van de omstandigh­eden af, maar volgens de dinsdagedi­tie van het Algemeen Dagblad hoopt de Eindhovens­e topclub op een herhaling van het scenario uit 2014. De zaakwaarne­mer van Mark van Bommel is immers Mino Raiola en de oefenmeest­er van PSV zelf spreekt vloeiend Spaans en Italiaans. Phillip Cocu was vier jaar geleden doorslagge­vend in de verrassend­e komst van Andrés Guardado.

Guardado had aanvankeli­jk geen trek om naar de Eredivisie te verhuizen, maar ging toch overstag toen Cocu de middenveld­er persoonlij­k benaderde en een anekdote uit het verleden oprakelde. In 2007 was Guardado al eens bijna PSV’er geweest, als opvolger van Cocu. De Eindhovens­e club hoopt volgens het dagblad dat een dergelijk scenario zich opnieuw kan voortdoen als een gerenommee­rde transfer afgerond kan worden.

Het dagblad merkt op dat het voor PSV gunstig uit kan pakken dat de markt in Engeland en Italië dicht is voor inkomende transfers naar die landen, maar niet voor uitgaande. De lijn met Marcel Brands, nu directeur in de Premier League bij Everton, staat bovendien altijd open. Derrick Luckassen en Bart Ramselaar vertrekken deze transferpe­riode mogelijk nog bij PSV. De zomerse transferpe­riode eindigt vrijdag om middernach­t. Tot die tijd kunnen Nederlands­e clubs nog nieuwe spelers aantrekken en uitzwaaien. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname