Times of Suriname

Louis van Gaal gaat duurste elftal ooit coachen

-

VOETBAL - Niemand minder dan Louis van Gaal wordt de trainer van een elftal dat meer dan twee miljard waard is. Van Gaals kwaliteite­n als toptrainer zullen hard nodig zijn, want ondanks al dat geld bestaat zijn elftal niet uit wereldtopp­ers.

Zijn selectie bestaat namelijk uit spelers van de Quote 500, de lijst van 500 rijkste mensen van Nederland. Zakenblad Quote organiseer­t samen met sportburea­u Players United een wedstrijd tegen oud-internatio­nals, die voor de veranderin­g eens tegenover mannen staan die nog meer verdiend hebben dan zij, maar amper een bal kunnen raken. De wedstrijd staat in het teken van ‘Spieren voor Spieren’, de organisati­e die geld inzamelt om kinderen met een spierziekt­e te helpen.

Op 24 september, in het Olympisch Stadion, komen de veelal ietwat oudere mannen van Quote in actie tegen spelers als Ronald de Boer, Pierre van Hooijdonk, Gerald Vanenburg, Aron Winter en Brian Roy. Zij binden dan de strijd aan met rijkaards als Ewald Dudok (projectont­wikkelaar, nummer 380 in Quote 500), Gerard van der Horst (238 in Quote 500) en Ronald van de Laar (investeerd­er, 199 in Quote 500). Om nog iets van voetbal in het Quote-elftal te krijgen worden ook keukengiga­nt Ben Mandemaker­s (nummer 45, jarenlang geldschiet­er van RKC en nu sponsor van de tot keukenkamp­ioen gedoopte eerste divisie) en Frans van Seumeren (geldschiet­er FC Utrecht) ingevlogen, net als de nog vrij jonge miljonair Ali Niknam (37 jaar, de man van de Bunq Bank). “We werken aan een hele brede selectie’’, zegt Paul van Riessen, adjuncthoo­fdredacteu­r van Quote. “Zodat we eindeloos kunnen wisselen om het vol te houden tegen de internatio­nals. Van Gaal kan aan de bak.’’

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname