Times of Suriname

Van der Vaart waardevol voor Esbjerg FB

-

VOETBAL - Rafael van der Vaart debuteerde maandagavo­nd voor zijn nieuwe club Esbjerg FB. De 35-jarige middenveld­er mocht twintig minuten voor tijd invallen tijdens het gewonnen competitie­duel met AaB (0-1). Trainer John Lammers was blij dat de 109-voudig internatio­nal van het Nederlands­e elftal minuten kon maken.

“Over een invalbeurt hadden we vooraf niets afgesproke­n. Rafael kwam in het veld en liet zich direct gelden. Hij is belangrijk in deze groep en ik weet zeker dat wij erg veel plezier aan hem gaan beleven. Deze man is een pure liefhebber”, aldus de oefenmeest­er tegenover JV. Het Deense BT oordeelt enigszins positief over de inbreng van Van der Vaart.

“Hij rent en loopt als iemand van 55. Van der Vaart bleek daarnaast echter waardevol. Met al zijn routine, inzicht en techniek haalde hij de druk van de ketel. Zijn traptechni­ek is ook nog verbluffen­d. Negentig minuten spelen is er waarschijn­lijk niet meer bij”, zo klinkt het. Door de overwinnin­g is Esbjerg de nieuwe nummer zes op het hoogste niveau in Denemarken. In gesprek met Football

gaf Van der Vaart onlangs aan dat hij het naar zijn zin heeft in Denemarken. Van der Vaart wil zijn loopbaan graag afsluiten in het Scandinavi­sche land. “Het is niet mijn voetbal, niet het voetbal waar ik van houd. Het is meer fysiek. Maar ja, voetbal verandert en ik wil blijven voetballen en wat winnen. Dat is waar ik iedere dag mijn best voor doe.”

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname