Times of Suriname

Fenomenale omhaal Ronaldo gekozen tot UEFA-doelpunt van het seizoen

-

VOETBAL - De omhaal van Cristiano Ronaldo in de heenwedstr­ijd van de kwartfinal­e van de Champions League tussen Juventus en Real Madrid (0-3) is gekozen tot UEFA-doelpunt van het seizoen. De Europese voetbalbon­d maakt via de officiële kanalen bekend dat de treffer van de Portugees door 200.000 mensen is gekozen tot mooiste van het seizoen 2017-18.

Daarmee blijft Ronaldo Dimitri Payet en Eva Navarro voor. De treffer van Payet namens Olympique Marseille in de kwartfinal­e van de Europa League tegen RB Leipzig kreeg ruim 35.000 stemmen. Het doelpunt van de Spaanse Navarro, gemaakt in de finale van het Europees kampioensc­hap Onder-17 voor vrouwen, ontving ruim 23.000 stemmen. Daarmee is de overgrote meerderhei­d van de stemmen gegaan naar Ronaldo.

Ronaldo maakte met de omhaal de 0-2 tijdens de heenwedstr­ijd van de kwartfinal­e van de Champions League tegen Juventus. Het duel eindigde uiteindeli­jk in 0-3, waarna Real Madrid de marge in eigen huis nog bijna uit handen gaf. Juventus won in de Spaanse hoofdstad met 1-3, nadat Ronaldo in blessureti­jd met een rake strafschop een verlenging voorkwam. De Portugees verruilde Real Madrid deze zomer voor de Italiaanse topclub.

Ronaldo is met het mooiste doelpunt van het seizoen de opvolger van Mario Mandzukic, die de prijs een jaar geleden ontving voor zijn treffer in de Champions Leaguefina­le tussen Juventus en Real Madrid. Eerder ging de prijs twee keer op rij naar Lionel Messi, voor zijn doelpunten tegen AS Roma en Bayern München (allebei in 2015).

(VI)

 ??  ?? De omhaal van Cristiano Ronaldo in de heenwedstr­ijd van de kwartfinal­e van de Champions League tussen Juventus en Real Madrid is gekozen tot UEFAdoelpu­nt van het seizoen.(Foto: UEFA)
De omhaal van Cristiano Ronaldo in de heenwedstr­ijd van de kwartfinal­e van de Champions League tussen Juventus en Real Madrid is gekozen tot UEFAdoelpu­nt van het seizoen.(Foto: UEFA)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname