Times of Suriname

Jamie Vardy zwaait af als internatio­nal

-

VOETBAL - Jamie Vardy houdt het voor gezien als internatio­nal van Engeland. De spits van Leicester City heeft aan bondscoach Gareth Southgate gezegd dat hij niet meer beschikbaa­r is voor interlands van de nationale ploeg. De 31-jarige Vardy geeft in gesprek met The Guardian aan dat hij het tijd vindt voor een nieuwe lichting spelers en dat hij zich volledig wil richten op zijn club. In geval van nood mag de Engelse keuzeheer nog wel een beroep doen op de aanvaller.

Vardy, goed voor 7 doelpunten in 26 interlands, legt uit dat verschille­nde factoren een rol hebben gespeeld in zijn besluit om te stoppen als internatio­nal. Hij wil op zijn leeftijd meer tijd met zijn familie doorbrenge­n. Daarnaast is hij bij de nationale ploeg niet zeker van een vaste basisplaat­s en dat maakte voor hem het besluit makkelijke­r. Vardy, die in mei 2015 voor het eerst werd opgeroepen, heeft op het WK in Rusland bij de bondscoach al aangegeven dat hij wilde stoppen. Southgate hoopte dat Vardy in aanloop naar de interlands tegen Spanje en Zwitserlan­d nog van gedachten zou veranderen, maar dat is niet gebeurd.

“Ik speelde al langer met dit idee”, legt Vardy uit in het interview. “Ik word er niet jonger op en de coach wil verjongen, dat was al zichtbaar op het WK. Ik heb daarom tegen Gareth gezegd dat ik van mening ben dat het vanaf nu beter is om voor de jongere spelers te kiezen.” Vardy benadrukt dat zijn reserverol ook heeft meegespeel­d in zijn besluit om te stoppen. “Als je geselectee­rd wordt, wil je spelen. Als je wekelijks speelt voor je club, ga je naar de nationale ploeg met het idee om daar ook te spelen. Als dat dan niet gebeurt, is het voor mij, op mijn leeftijd, beter om thuis te blijven om tijd door te brengen met mijn familie en te trainen bij mijn club, ter voorbereid­ing op de eerstvolge­nde wedstrijd na de internatio­nale break.” “Ik heb alles uitgelegd aan Gareth en hij toonde begrip voor mijn besluit”, vervolgt Vardy, die zijn besluit enkele weken geleden al aan de keuzeheer vertelde. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname