Times of Suriname

Concacaf introducee­rt nieuw rangsystee­m

-

VOETBAL - The Confederat­ion of North, Central America and Caribbean Associatio­n Football (Concacaf) heeft gisteren een nieuw rangsystee­m voor de senioren dames van de regio ingevoerd. De senioren dames bezetten de achttiende plaats op de eerste ranglijst, die door Concacaf is ingevoerd. De United States staat bij de dames op de eerste plaats.

Het nieuwe rangsystee­m zal bij elke wedstrijd geüpdatet worden en zal hierdoor een belangrijk­e rol spelen bij de kwalificat­ie van regionale en internatio­nale kampioensc­happen. De formule is gebaseerd op het wedstrijdr­esultaat met bonuspunte­n voor de landen die deel zullen nemen aan wereldkamp­ioenschapp­en voor dames. De formule is ontworpen door Concacaf in samenwerki­ng met Hypercube, die ook de nieuwe Concacaf mannenrang­lijst heeft ingevoerd. Verder heeft Concacaf ook een ranglijst ingevoerd voor jongens en meisjes U-17 en U-20- landen.

Bij de jongens U-20 staat Suriname op de achttiende plaats met de United States op de eerste plaats. Mexico is tweede en Honduras is derde. Bij de jongens U-17 staat Suriname op de dertiende plaats met Mexico als koploper. De United States is tweede en Honduras is derde.

Bij de dames U-20 staat Suriname op de 25ste plaats, met de United States op de eerste plaats. Mexico is tweede en Canada staat op de derde plaats. Bij de dames U-17 staat Suriname op de 30ste plaats, terwijl Mexico op de eerste plaats staat. Canada is tweede en de United States is derde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname