Times of Suriname

Basketball­egende Ginóbili stopt

-

BASKETBAL - Basket ballegende Manu Ginóbili zet na 23 jaar een punt achter zijn succesvoll­e loopbaan. De 41-jarige Argentijn kwam de afgelopen zestien seizoenen uit voor San Antonio Spurs. “Ik ben iedereen enorm dankbaar die de afgelopen 23 jaar onderdeel is geweest van mijn leven. Het was een geweldige reis, die mijn stoutste dromen ver heeft overtroffe­n”, schreef Ginóbili maandagavo­nd op Twitter. Ginóbili maakte in 1995 in Argentinië zijn debuut als prof en verhuisde na een periode in Italië in 2002 naar de Amerikaans­e NBA, waar de shooting guard ging spelen voor San Antonio Spurs. Met Spurs werd hij vier keer kampioen (2003, 2005, 2007 en 2014). Ginóbili, die samen met Tim Duncan en Tony Parker de ‘Big Three’ vormde in San Antonio, verdiende daarnaast tal van individuel­e prijzen. De basketball­er werd onder andere twee keer opgenomen in het All-Star-team van de NBA (2005 en 2011) en mocht zich in 2001 de MVP (Most Valuable Player) in de EuroLeague noemen. Ook met Argentinië boekte Ginóbili het nodige succes. Op de Olympische Spelen van 2004 in Athene veroverden de Zuid-Amerikanen goud, de enige keer sinds 1992 dat Amerika naast de olympische titel greep. Vier jaar later in Peking pakte Argentinië het brons. Ginóbili speelde 1.057 reguliere wedstrijde­n voor Spurs en 218 duels in de playoffs, waarin hij goed was voor in totaal 14.043 punten.

Met het vertrek van de guard komt er definitief een einde aan het succesvols­te tijdperk van Spurs. Duncan stopte twee jaar geleden na negentien jaar in San Antonio en Parker stapte deze zomer na zeventien seizoenen bij Spurs over naar Charlotte Hornets.

(Nusport)

 ??  ?? De 41-jarige Argentijns­e basketball­egende Manu Ginóbili zet na 23 jaar een punt achter zijn succesvoll­e loopbaan. (Foto: ESPN)
De 41-jarige Argentijns­e basketball­egende Manu Ginóbili zet na 23 jaar een punt achter zijn succesvoll­e loopbaan. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname