Times of Suriname

Ronaldo koopt Real Valladolid

-

VOETBAL - Ronaldo Luis Nazário de Lima kan zichzelf binnen afzienbare tijd grootaande­elhouder van Real Valladolid noemen, zo melden Spaanse media. De verwachtin­g is dat de transactie, met een waarde van circa dertig miljoen euro, binnen twee à drie weken afgerond zal worden. Met de komst van de oud-spits van weleer verdwijnt de schuldenla­st van de club.

De financiële huishoudin­g van Real Valladolid, dat afgelopen seizoen via de playoffs naar LaLiga promoveerd­e, is niet al te rooskleuri­g. De club heeft een schuldenla­st van 25 miljoen euro, maar dankzij de aanstaande komst van de huidige ambassadeu­r van Real Madrid verdwijnen de financiële zorgen van Valladolid als sneeuw voor de zon.

Real Valladolid sprak de afgelopen maanden met tal van partijen en belandde bijna in handen van de Mexicaanse ondernemer Ernesto Tinajero. Carlos Suárez, de huidige voorzitter van de club, verscheurd­e het voorcontra­ct echter, mede door een dispuut met vicevoorzi­tters. Mocht Ronaldo daadwerkel­ijk grootaande­elhouder van Pucela worden, dan zal hij tot de nieuwe voorzitter worden benoemd. Suárez blijft echter de voorzitter die de dagelijkse gang van zaken voor zijn rekening neemt. Ronaldo speelde in zijn actieve loopbaan enkele jaren in Spanje voor Barcelona en Real Madrid en kwam sindsdien nog regelmatig in het Zuid-Europese land.

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname