Times of Suriname

Onlinegroe­i Best Buy zwakt af

-

MINNEAPOLI­S - Elektronic­aketen Best Buy heeft de groei van zijn online verkopen het afgelopen kwartaal zien afzwakken. De Amerikaans­e retailer voerde de verkopen over internet weliswaar op, maar in een veel trager tempo dan een jaar geleden.

Best Buy verkocht via internet voor 1,2 miljard dollar aan producten, een stijging van 10 procent op jaarbasis. In het tweede kwartaal vorig jaar steeg de onlineomze­t nog met meer dan 30 procent. Analisten letten bij ketens als Best Buy scherp op de online groei, gezien de felle concurrent­ie die ze ondervinde­n van webwinkels als Amazon. Met die rivaal werkt Best Buy overigens ook samen als verkooppar­tner, bijvoorbee­ld voor nieuwe televisiet­oestellen met streamingm­ogelijkhed­en.

De totale omzet van Best Buy kwam over het afgelopen kwartaal uit op 9,4 miljard dollar, tegen 8,9 miljard dollar een jaar eerder. Winkels die langer dan een jaar open waren, voerden hun omzet met 6,2 procent op.

Best Buy zag ook zijn winst toenemen. Het operatione­le resultaat steeg met een kleine 4 procent tot 335 miljoen dollar. Onder de streep hield Best Buy 244 miljoen dollar over, ruim een kwart meer dan een jaar eerder. De winkelkete­n ziet in de resultaten aanleiding zijn verwachtin­gen voor de winst per aandeel naar boven toe bij te stellen.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname