Times of Suriname

Garnalen in masala

-

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd in grove blokjes.

Pak een grote wok waar straks alles in past en zet deze op het vuur. Schenk er een scheutje zonnebloem­olie in en bak de garnalen rondom aan tot ze roze gaan zien en een goudbruin randje krijgen. Schep daarna uit de pan.

Fruit de ui en knoflook een minuut. Doe de snuf zwarte peper, 2 maggiblokj­es, piment, masala en kurkuma erbij en bak nog een minuutje of 2 door terwijl je blijft roeren. Als het mengsel te droog wordt, kun je er een eetlepel water doorroeren.

Schep de blokjes aardappel erdoor en bak nog een minuut mee. Schenk er water bij tot ongeveer halverwege en leg optioneel een peper erin. Als je echt van peper houdt, kun je deze natuurlijk in stukjes snijden en al eerder meebakken met de ui en garnalen.

Laat dit 30 minuten op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Roer daarna de garnalen erdoor en laat nog 5 minuten stoven. Serveer met (zilvervlie­s)rijst en gebakken snijbonen. Of iedere andere groene groente die je er lekker bij lijkt, denk bijvoorbee­ld aan spinazie of broccoli.

Oh, en nog even over die garnalen. Mijn Mr. laat de garnalen altijd 30 tot 40 minuten stoven in de saus. Ze worden daar niet droog van, maar juist heel zacht. De structuur van het vlees verandert daardoor. Ik houd zelf meer van een garnaal met een bite en besloot daarom om het zo te doen in dit recept. Maar beide opties zijn mogelijk! (Francesca kookt/Foto: Francesca Kookt) 1 grote ui of 2 kleine uien

– 4 teentjes knoflook

– 750gram stevigkoke­nde aardappels – zonnebloem­olie – snuf zwarte peper – 2 kleine maggiblokj­es – 1/2theelepel piment – 2eetlepels masala – 2theelpels kurkuma – 750gram garnalen (van die grote, gepeld en schoongema­akt is wel makkelijk)

– optioneel: adjuma of madame jeanette peper

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname