Times of Suriname

Dine-and-dash dater laat dames stikken net voor rekening komt

-

Paul Guadalupe Gonzales is niet meteen wat je noemt ‘een nette gentleman’. De 45-jarige Californië­r nam zijn dates mee uit eten en glipte dan snel weg net voor de rekening kwam. Voor tien gevallen van dat soort oplichting de laatste maanden zal hij nu berecht worden.

“Acht vrouwen bleken uiteindeli­jk de rekening dan maar zelf te hebben betaald”, verklaarde de openbare aanklager. “Een van hen ging ervan uit dat de man haar zou terugbetal­en. Bij twee anderen betaalde het restaurant het etentje.” De feiten dateren van een periode tussen mei 2016 tot april van dit jaar. Het gerecht noemt Gonzales de ‘dine-and-dash dater’, iets als de ‘eten-en-wegwezen dater’. Hij zou de dames die hij kon verleiden voor een etentje in totaal voor bijna 1.000 dollar afgezet hebben. Hij werd zaterdag aangehoude­n voor de fraude en riskeert tot 13 jaar cel. Hij pleitte al onschuldig voor afpersing, diefstal en nog enkele andere aanklachte­n. Op 7 september komt zijn zaak voor. Zijn borg staat op 315.000 dollar.

Volgens een van de benadeelde­n zag Gonzales er erg goed uit. Ze vroeg zich zelfs af waarom hij uitgereken­d háár had uitgenodig­d voor een dinertje. “Hij bestelde een slaatje met garnalen en een filet mignon, yep, hij liet zich gaan”, verklaarde het slachtoffe­r. “Plots deed hij alsof zijn gsm bijna plat was en zei hij dat hij op een telefoontj­e van zijn moeder wachtte over zijn tante. ‘Ik ga mijn lader in de auto halen’, zei hij. Toen hij opstond, vroeg ik hem nog: ‘Oh, en je komt niet meer terug zeker?’” Inderdaad, de rekening van 130 dollar was voor haar. “Ik heb maar niets aan het restaurant gezegd. Ik was beschaamd. Mijn trots was... nu ja, ik voelde me dom.” (AD/Foto: CBS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname