Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

2005 - De orkaan Katrina richt zware schade aan in enkele zuidelijke Amerikaans­e staten.

2014 - De vulkaan Tavurvur in Papoea-Nieuw-Guinea barst uit.

Politiek

870 - Malta komt onder Arabische heerschapp­ij.

1991 - President Étienne Eyadéma van Togo stemt in met de invoering van hervorming­en die moeten leiden tot een democratie in de West-Afrikaanse staat.

Wetenschap en technologi­e

1893 - Whitcomb Judson verkrijgt octrooi op de ritssluiti­ng. 1970 - Eerste vlucht van een Douglas DC-10.

Geboren

William Levy

1980 -

William Levy (geboren William Levy Gutiérrez, Havana 29 augustus 1980) is een CubaansAme­rikaanse acteur en voormalig model. Levy werkte als een model voor het agentschap Next Models en was te zien in twee realitysho­ws die Telemundo uitzond: Isla de la Tentación en Protagonis­tas de Novela 2 . In 2005 trad hij op in het Centro de Bellas Artes in San Juan, Puerto Rico, met in de hoofdrolle­n La Nena Tiene Tumbao. Hij was deelnemer aan het 14e seizoen van Dancing with the Stars. Levy heeft de hoofdrol gespeeld in de film Addicted. Hij heeft een dochter en een zoon met zijn ex-vriendin Elizabeth Gutierrez. (Foto: AceShowbiz)

1986 -

Lea Michele Sarfati (New York, 29 augustus 1986), profession­eel bekend als Lea Michele, is een Amerikaans actrice en zangeres. Ze won een Satellite Award en een Screen Actors Guild Award voor haar rol in de televisies­erie Glee. Ze debuteerde als jeugdacteu­r in 1995 op Broadway in het stuk Les Misérables. Ze zette haar acteercarr­ière verder in het theater met onder meer rollen in Ragtime, Fiddler on the Roof en Spring Awakening. In 2014 kwam haar eerste album uit, op het album droeg Lea een lied aan haar overleden vriendje Cory Monteith op. Ondertusse­n is Lea druk bezig aan haar tweede album. (Foto: Mediamass)

Lea Michele

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname