Times of Suriname

Chris heeft nog geloof dat hij over 4 jaren marathon zal lopen

-

Een Britse man heeft zichzelf uitgedaagd om een sportieve prestatie neer te zetten die door de meesten van ons nooit gerealisee­rd zal worden. Chris Larkin (63) liep op zijn 23ste de allereerst­e marathon van Wales uit, maar kwam in de jaren daarop bij tot hij 235 kilogram woog. Drie jaar geleden besloot hij zijn leven om te gooien en 60 kilogram later is hij zich langzaam klaar aan het stomen voor zijn tweede marathon. En hij kine is ervan overtuigd dat het hem kan lukken.

Het was mei 1982 toen Larkin aan de start verscheen van zijn eerste marathon. Hij was 23 jaar, woog 83 kilogram en was zonder veel moeite in vorm geraakt. Larkin liep de wedstrijd uit in een tijd van 4 uur en 52 minuten, niet scherp maar ook niet slecht. Want hij haalde het. Hij at vaak ongezond, maar omdat hij stevig sportte kwamen de kilo’s er niet meteen bij. Dat had hij te danken aan zijn wekelijkse squashweds­trijden, het fietsen in het weekend en zijn looptochtj­es. Op zeker moment kwam dat echter op een laag pitje te staan en dat bleef niet zonder gevolgen.

“Ik werd zwaarder en zwaarder”, vertelt de man aan de Britse nieuwssite Wales Online. “In het midden van de jaren 90 werkte ik als vertegenwo­ordiger en at ik bijna alleen maar voedsel dat ik kocht in benzinesta­tions. Tien jaar later ging ik de kaap van 190 kilogram voorbij.”

(AD/Foto: Fitness)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname